Se ascut săbiile politice/ Eugen Durbacă vânează fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Se ascut săbiile politice/ Eugen Durbacă vânează fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Negocieri şi tratative pentru o nouă majoritate în Consiliul Judeţului * După alegerile europarlamentare, mai mulţi directori PNL îşi vor pierde funcţiile


În ciuda declaraţiilor oficiale ale liderilor politici gălăţeni, conform cărora alianţa dintre PNL, PSD, PC şi UNPR va continua în plan local, chiar şi neparafată, în special în Consiliul Judeţului Galaţi, acolo unde colaborarea dintre liberali, social-democraţi şi conservatori exista încă de înainte de a fi creat USL, apele dintre liberali şi noul USD sunt tot mai tulburi şi agitate. Surse din politică afirmă că deranjul în rândul liderilor USD s-a creat după ce Daniel Gerhardt Ţuchel, primarul tecucenilor, a reuşit să-şi creeze în Consiliul Local Tecuci o majoritate confortabilă, alături de PDL, Partidul Verde şi PP-DD.

Se clatină scaunul Taniei Bogdan?

Deşi niciun membru al partidelor mai sus amintite nu îşi asumă o declaraţie în acest sens, pe scena politică circulă tot mai multe informaţii conform cărora, în această perioadă, în interiorul USD se poartă adevărate tratative şi negocieri pentru formarea unei noi majorităţi în Consiliul Judeţului, care ar fi urmată de trecerea PNL în opoziţie şi în plan local.

Conform surselor noastre, fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţului ocupat de liberala Iuliana Tania Bogdan este „vânat” de conservatorul Eugen Durbacă, căruia postul îi face cu ochiul încă de la înfiinţarea USD, lucru de care nu sunt însă străini nici membrii PNL Galaţi. Formaţiunile politice din cadrul USD se lovesc însă de un obstacol: nu reuşesc să îşi creeze o majoritate confortabilă în Consiliul Judeţului şi, prin urmare, este puţin probabil ca, în perioada imediat următoare, să încerce să o atace pe Tania Bogdan, cu scopul de a o schimba din funcţie.

În Consiliul Judeţului, USD are 17 consilieri (PSD - 11, PC - 4, UNPR - 2), din totalul de 34, în timp ce PNL are şapte consilieri, PDL are de drept şase aleşi (acum sunt cinci, după plecarea lui Iulian Aramă la PMP, şi se aşteaptă numirea lui Ion Dumitru, pentru ca grupul să se reîntregească), iar PP-DD - patru.

Valul schimbării începe de la AFDJ

Conform unor informaţii neoficiale, prima mişcare va fi debarcarea lui Mircea Răzvan Cristea din postul de director general al AFDJ Galaţi, operaţiunea care ar putea avea loc până la sfârşitul acestei luni. De asemenea, există informaţii că restul de directori susţinuţi de PNL îşi vor pierde funcţiile după alegerile europarlamentare.

Citit 3407 ori Ultima modificare Joi, 24 Aprilie 2014 10:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.