FOTO/ Parc gălăţean lăsat de izbelişte şi distrus în urma unor lucrări edilitare

FOTO/ Parc gălăţean lăsat de izbelişte şi distrus în urma unor lucrări edilitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Parcul din Micro 21 a fost stricat în iarnă, în urma unor lucrări aparţinând societăţii Apă Canal, dar nimeni nu s-a sinchisit să-l refacă * Primăria şi Apă Canal îşi pasează atribuţiile reparaţiilor de la una la alta


Parcul din Micro 21, de lângă Selgros, a fost lăsat de izbelişte încă de la începuturile lui, bălăriile crescând ca pe câmp. În anii trecuţi, cetăţenii care îşi duc copii sau nepoţii în parcul cu pricina au făcut mai multe sesizări despre faptul că micuţii sunt înţepaţi de căpuşe, iar câinii acaparează parcul.

Cu o valoare a contractului de execuţie de 1,6 milioane de lei şi cu o suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, parcul putea fi un rai al copiilor şi al bunicilor. Tot să alergi pe o asemenea suprafaţă şi tot să stai pe una din cele 80 de bănci amenajate în parc, dacă bălăriile, căpuşele şi câinii nu ţi-ar tăia cheful de stat în parc. Ai fi zis că lucrurile se îndreaptă, atâta timp cât, la începutul lunii aprilie, municipalitatea a părut că îşi îndreaptă atenţia spre parc şi mai plantează nişte arbori. Dar de unde? Copaci o fi plantat municipalitatea, în schimb bălăriile au inundat cu totul parcul şi cresc acum şi printre şipcile băncilor, ajungând la dimensiuni din cauza cărora aproape nici nu te poţi vedea. Spaţiul de joacă amenajat în incinta parcului este şi el uitat de administrator. Nici măcar cele câteva leagăne existente nu sunt întregi şi funcţionale, ci întoarse şi cu lanţurile rupte.

Lucrări neterminate

Pe lângă defectele eterne ale parcului, în iarnă, în zona parcului au fost nişte avarii la conductele de apă, iar Apă Canal a avut două lucrări. Potrivit directorului tehnic al societăţii, Niţă Podaru, s-a făcut o deviere. Lucrările au fost terminate, gropile au fost astupate, în schimb porţiunea pe care au fost executate lucrările a rămas neamenajată. Pământul este plin de denivelări, iar aleile se termină brusc. Dalele sunt aruncate în iarba care ajunge până la genunchi, iar mesele de şah stau şi ele tot în bălării. Băncile sunt rupte, iar dacă nu sunt rupte, sunt acoperite de iarbă, ca şi în anii trecuţi. Gardul lipseşte, în aşa fel încât câinii intră şi ies când vor ei, iar pericolele îi pasc pe copiii care intră în parc şi din direcţia cablurilor electrice, care ies din stâlpii de iluminat, accentuând impresia delăsării.

Instituţiile joacă mămăliga friptă cu parcul

Contactat telefonic, directorul tehnic al Apă Canal, Niţă Podaru, a spus că ei şi-au terminat lucrarea, iar acum urmează ca Primăria să finalizeze reparaţiile şi să facă totul aşa cum era înainte.

Pe de altă parte, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, atribuţia reparaţiilor revine societăţii de furnizare a apei. „Conform proceselor verbale prin care ne-au notificat că au avarii, s-au angajat să refacă parcul, cu alei şi cu tot ce au stricat prin efectuarea reparaţiilor. În iarnă au zis că nu pot face lucrări, în schimb odată cu venirea primăverii i-am notificat din nou. Aşteptăm!”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.

În aceste circumstanţe, parcul ar putea rămâne aşa mult şi bine, până se dezmeticesc autorităţile cine şi cum trebuie să repare. În orice caz, mai multă atenţie faţă de modul cum este administrat parcul n-ar strica, măcar ierburile să fie tunse, leagănele reparate şi făcută o dezinsecţie serioasă, pentru a nu mai apărea incidente legate de căpuşe.

Citit 4156 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.