SCANDAL provocat de ALEGERI/ Război în toată regula în PNL Galaţi

SCANDAL provocat de ALEGERI/ Război în toată regula în PNL Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul Tecuciului, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel, susţine că primarul Marius Stan trebuie tras la răspundere pentru rezultatele catastrofale obţinute de PNL în municipiul Galaţi * În replică, edilul gălăţean, care a demisionat din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, crede că rezultatele extrem de slabe trebuie imputate conducerii municipale a PNL Galaţi


Primarul municipiului Tecuci, liberalul Daniel Gerhardt Ţuchel, i-a sărit la gât primarului Marius Stan, pentru rezultatele obţinute de PNL în municipiul Galaţi, rezultate pe care le-a catalogat drept „catastrofale”. Ţuchel este mândru de cele peste 26 de procente obţinute de PNL la Tecuci, dar este foc şi pară pe cele 8,9 procente obţinute de acelaşi PNL în municipiul Galaţi. Mai mult, în Galaţi, PNL a fost depăşit atât de Mircea Diaconu, care a adunat, potrivit numărătorii paralele realizată de partidele politice, 12 la sută dintre voturi, cât şi de PMP, care a obţinut 9,4 la sută din voturi.

În replică, primarul Marius Stan recunoaşte că rezultatele PNL în municipiul pe care îl conduce sunt foarte slabe, dar nu se consideră câtuşi de puţin responsabil, câtă vreme a anunţat din start că nu se va implica în campania electorală a PNL la Galaţi.

La judecată

Daniel Ţuchel afirmă că oraşul Galaţi a tras în jos scorul PNL pe judeţ care, în loc să fie de 23 la sută, coboară la 16,9 la sută. „Domnul primar a fost fotbalist şi ar trebui să ştie că fotbalul se joacă pe goluri, iar politica pe voturi. Cineva trebuie să plătească. Demisia lui Crin Antonescu nu rezolvă lucrurile. Trebuie luată secţie cu secţie de vot şi cartier cu cartier şi văzut cum stau lucrurile. Primarul Stan trebuie tras la răspundere în faţa conducerii PNL, mai ales că a ocupat până luni şi funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Măsurile se vor dispune în Biroul Politic”, ne-a declarat Ţuchel.

Cât cântăreşte "aportul" primarului

Într-o declaraţie de presă, Marius Stan afirmă că, în calitate de vicepreşedinte al PNL, îşi asumă şi el rezultatul nesatisfăcător obţinut de partid în întreaga ţară. „De aceea, împreună cu întreaga conducere a PNL, am demisionat din funcţia de vicepreşedinte şi, alături de colegi, vom pregăti congresul partidului, pentru alegerea unei noi conduceri”, spune Stan.

Cât priveşte rezultatele obţinute de PNL la nivelul Galaţiului, edilul reaminteşte că a anunţat de la bun început faptul că nu se va implica în campania electorală a candidaţilor propuşi de organizaţia locală, fiindcă nu îl reprezintă şi nu a fost consultat, aşa cum era firesc, în calitatea sa de vicepreşedinte naţional, atunci când au fost desemnaţi. „Rezultatele extrem de slabe obţinute de PNL la nivelul municipiului Galaţi trebuie imputate, în opinia mea, organizaţiei municipale a partidului, care are un preşedinte şi un birou politic, ce nu au fost în stare să îşi mobilizeze electoratul aşa cum ar trebui, pentru a atinge ţinta fixată pentru acest scrutin. Cred că este un moment bun de reflecţie pentru conducerea PNL Galaţi, atât la nivel municipal, cât şi judeţean, să cântărească obiectiv cât valorează organizaţia fără aportul primarului”, a declarat Stan.

Pe scurt, în PNL Galaţi se ascut cuţitele.

CITEŞTE ŞI

Primarul Stan şi deputatul Dobre, faţă în faţă/ De ce sunt „la cuţite” cei doi liberali

Victor Paul Dobre: „Am avut rolul decisiv în alegerea lui Marius Stan candidat al USL”

Marius Stan: "De un an de zile n-am mai călcat în sediul PNL Galaţi"

Citit 5345 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.