Paul Ichim explică EŞECUL liberalilor în alegeri: PNL plăteşte oalele sparte de primarul Marius Stan

Paul Ichim explică EŞECUL liberalilor în alegeri: PNL plăteşte oalele sparte de primarul Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Dacă Stan îmi vrea capul, înseamnă că a constatat că are nevoie de neuroni", a afirmat Paul Ichim, preşedintele organizaţiei PNL Galaţi


Senatorul Paul Ichim, liderul Organizaţiei Municipale a PNL, ne-a declarat că eşecul din alegeri al partidului, pe municipiu, este rezultatul tensiunilor şi nemulţumirii locuitorilor de la Dunăre faţă de primarul Marius Stan. „Acest individ, scos primar pe valul USL, într-un moment în care oricine ar fi candidat ar fi ieşit câştigător fără probleme, acum se crede indispensabil. Dacă urmăriţi presa, de doi ani de zile nu a avut decât două atingeri soft la adresa PSD, în schimb a avut grijă să se războiască şi să se certe cu liberalii. Nu are caracter. Dacă îmi vrea capul, înseamnă că a constatat că are nevoie de neuroni, însă la vârsta aceasta nu sunt dispus să donez”, a afirmat Paul Ichim.

Reacţia acidă a senatorului liberal vine după ce primarul Marius Stan, pe fondul rezultatelor obţinute de PNL la alegerile europarlamentare în municipiu, a atacat dur conducerea filialei gălăţene a partidului şi l-a făcut răspunzător de scorul dezastruos chiar pe Paul Ichim, spunând că „rezultatele extrem de slabe (…) trebuie imputate, în opinia mea, organizaţiei municipale a partidului, care are un preşedinte şi un birou politic, ce nu au fost în stare să îşi mobilizeze electoratul aşa cum ar trebui pentru a atinge ţinta fixată pentru acest scrutin”.

„El crede că în administraţie este ca în fotbal”

Senatorul Paul Ichim ne-a declarat că gradul de nemulţumire în rândul populaţiei este foarte mare, după ce, la solicitarea primarului Marius Stan, au fost demolate sute de chioşcuri şi garaje, fără ca, nici până acum, să li se ofere cetăţenilor ceva în schimbul acestora. „În Galaţi, a trebuit să mă lupt cu ostilitatea gălăţenilor faţă de primar şi acţiunile lui. Sunt de acord că Galaţiul trebuie curăţat de chioşcuri şi garaje, dar ce le oferi oamenilor, în schimb? A dat garajele jos şi ce a pus în loc? Nimic! El crede că în administraţie şi în politică este ca în fotbal. Am ajuns să ne înjure Brăila, din cauza lui şi a ăluia de la Consiliul Judeţului. Şi unul, şi altul „performează”: fonduri europene - nu, celălalt are treabă cu câinii şi poliţele lui de plătit în spital. Noi tăiem garajele şi locurile de muncă, prin delomarea chioşcurilor, şi nu oferim nimic. Asta este problema oamenilor”, ne-a declarat Paul Ichim.

Sabotaţi de propriul primar?

Încă din perioada campaniei electorale, în interiorul PNL se vorbea intens despre faptul că primarul Marius Stan şi-ar fi sabotat colegii de partid cu ajutorul câtorva şefi de zonă. Potrivit unor membri ai PNL, edilul-şef le-ar fi dictat mai multor şefi de zonă ai partidului, apropiaţi acestuia, să nu se implice în campania electorală şi să nu mobilizeze electoratul pentru a se prezenta la urne, pe fondul disputelor dintre primar şi conducerea filialei gălăţene a partidului, precum şi a nemulţumirii acestuia faţă de candidaţii PNL Galaţi pentru Colegiul 9 (Sorin Dănăilă) şi europarlamentare (George Stângă).

De altfel, senatorul Paul Ichim a şi recunoscut că a avut semnale în acest sens şi ne-a declarat că despre acest subiect se va discuta în interiorul partidului, nedorind să facă mai multe comentarii. „Dacă nu am spus nimic, asta nu înseamnă că nu ştiu sau că nu am văzut. Mi-a fost sesizată şi treaba asta, am avut şi eu semnale”, ne-a spus liderul liberalilor de la municipiu.

Potrivit informaţiilor noastre, mai mulţi şefi de zonă din cartierul Aviaţie, din cartierul Dunărea, din Valea Oraşului, precum şi din George Coşbuc urmează, în perioada următoare, să-şi piardă calitatea de lideri şi să revină la statutul de simpli membri ai partidului.

Stânga se consolidează, dreapta se scindează

Cert este că scandalul şi criza iscate în PNL, la nivel naţional, dar şi local, nu aduc decât deservicii celui mai important partid de dreapta de pe scena politică românească. În timp ce la nivelul celorlalte partide de dreapta şi centru-dreapta se vorbeşte despre o unificare a acestora în jurul PNL şi PDL, iar PSD, UNPR şi PC luptă cu disperare pentru a-şi conserva electoratul pentru alegerile prezidenţiale, liberalii se erodează din interior prin scandalurile şi războaiele care le ştirbesc credibilitatea.

Reamintim că, în municipiul Galaţi, liberalii gălăţeni au obţinut un scor electoral extrem de mic, doar 8,89 la sută, fiind depăşiţi atât de candidatul independent Mircea Diaconu (12,21 la sută), cât şi de Partidul Mişcarea Populară - 9,44 la sută, formaţiune politică înfiinţată de aproximativ un an.

Citeşte şi: SCANDAL provocat de ALEGERI/Război în toată regula în PNL Galaţi

Citit 3829 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Mai 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.