S-au pus bine cu DUMNEZEU! Iată câţi BANI au împărţit aleşii locali BISERICILOR

S-au pus bine cu DUMNEZEU! Iată câţi BANI au împărţit aleşii locali BISERICILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 1,3 milioane de lei au fost alocate de la bugetul local, prin votul consilierilor Galaţiului, pentru 32 de biserici. Banii vor fi cheltuiţi pentru lucrări de construire, reparaţii, pictură sau aşezăminte sociale.

Cea mai mare sumă - 120.000 de lei - a fost alocată pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii “Sf. Nectarie - Barboşi”. Câte 100.000 de lei vor contribui la construcţia bisericilor “Sf. Cuv. Parascheva” şi “Sf. Ioan Botezătorul“. Pentru continuarea lucrărilor la obiectivul „Cantina socială şi centru de zi pentru copiii proveniţi din familii defavorizate de pe lângă Parohia Sf. Vasile cel Mare din Galaţi” s-au dat 90.000 de lei. Nu mai puţin 70.000 de lei de la bugetul local vot fi cheltuiţi pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh“. Câte 50.000 de lei au fost repartizate pentru continuarea lucrărilor de construcţie a Centrului Social Multifuncţional al parohiei „Sf. Trei Ierarhi“ şi pentru reparaţii la Biserica “Sf. Mare Mc. Dimitrie Izvorâtorul de Mir - Bădălan“. Nu mai puţin de 40.000 de lei de la bugetul local vor sluji la reparaţii la Biserica “Adormirea Maicii Domnului - Mavromol“.

Printre lucrările finanţate de la bugetul local se mai numără: pictură frescă la Capela „Sf. Ier. Spiridon” - Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi, amenajarea curţii interioare a Bisericii “Sf. Ilie“, pictura capelei mortuare a Bisericii “Sf. Spiridon” şi continuarea lucrărilor de construire a casei praznicale a Bisericii “Naşterea Maicii Domnului“.

Nu doar bisericile ortodoxe au primit bani. Biserica Romano-Catolică „Sf. Ioan Botezătorul” a primit pentru reparaţii 40.000 de lei, Biserica Penticostală „Emanuel” - 11.000 de lei, iar Biserica Reformată - 10.000 de lei, tot pentru reparaţii.

Doi dintre aleşi au solicitat suplimentarea finanţărilor pentru Mavromol şi Biserica Catolică, iar primarul a promis că o va face la următoarea rectificare bugetară.

CITEŞTE ŞI: Biserica "Înălţarea Domnului" şi implicarea în viaţa comunităţii

Citit 2544 ori Ultima modificare Duminică, 01 Iunie 2014 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.