Strada din Galaţi pe care ploaia DĂRÂMĂ CASE/ Sesizările riveranilor au rămas FĂRĂ RĂSPUNS (FOTO)

Strada din Galaţi pe care ploaia DĂRÂMĂ CASE/ Sesizările riveranilor au rămas FĂRĂ RĂSPUNS (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada 13 Decembrie pare să fi fost uitată de municipalitate, când străzile din jur, respectiv 9 Mai şi 8 Martie, au fost asfaltate. Aceasta a fost folosită de către constructori doar ca depozit de materiale când au avut lucrări pe celelalte artere. În schimb, să toarne o palmă de ciment pe ea nu s-a gândit nimeni. Fără asfalt, strada se transformă la fiecare ploaie într-un drum al mocirlei. Proprietarii de pe 13 Decembrie au făcut, potrivit lor, mai multe sesizări ca municipalitatea să vină să asfalteze, dar de fiecare dată au rămas fără răspuns.

La fiecare ploaie, curţile oamenilor băltesc

Proprietarii de pe această stradă ar putea spune că fac economie la apă la fiecare ploaie, pentru că toată apa pare să se strângă la ei în curţi. Potrivit cetăţenilor, la mijlocul străzii, pe timp de ploaie, se formează adevărate lacuri de acumulare, pentru că toată apa din 24 Ianuarie şi de la marginile străzii 13 Decembrie se acumulează în centru. Strada este construită cu centrul mai jos decât marginile. La fiecare ploaie, canalizările se înfundă, iar oamenii trebuie să iasă în drum, să ridice capacele de canalizare, să desfunde canalizările, pentru că altfel acestea nu fac faţă apei, iar proprietarii se trezesc cu ogrăzile inundate.

„Dacă plouă zilnic, zilnic trebuie să stai lângă canalizare, pentru că se adună apa. Se înfundă canalizarea şi apa intră în curte. Canalizarea este veche. Scoatem capacele ca să poată intra apa, apoi le punem înapoi. Ne gospodărim la fiecare ploaie. Dacă sunt la muncă şi nu dau eu apa de ploaie, găsesc curtea plină de apă”, ne-a spus domnul Postolache.

Rezultatul acestor inundaţii repetate ale proprietăţilor este stricarea structurilor de rezistenţă ale caselor. Potrivit domnului Cojocaru, casa surorii lui s-a dărâmat pur şi simplu anii trecuţi, din cauza apei care s-a infiltrat în pereţii acesteia. „Acum a refăcut casa, dar dacă nu ieşim să dăm apa din drum, ne vine iar în curţi”, a spus domnul Cojocaru.

Canalizare descoperită de un an de zile

Pe lângă faptul că strada nu este asfaltată, iar casele sunt inundate într-un ritm deloc de invidiat, una dintre gurile de canalizare dinspre strada Tecuci este descoperită de mai bine de un an de zile. Pentru că nimeni nu a venit să o acopere, oamenii s-au gospodărit din nou singuri şi au pus placaje din lemn şi crengi, ca să o semnalizeze. „Este canalizarea principală. Este ca o fântână, mergi în picioare prin ea, prin tuburi. Ferească Dumnezeu să cadă un copil, nu îl mai scoate nimeni, este dus de apă până la Dunăre”, a mai spus domnul Postolache.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Emanuela Turcu, strada 13 Decembrie nu este prinsă anul acesta în programul de modernizare. "O avem în vedere pentru următorii ani, când intenţionăm să modernizăm toate străzile din oraş, pe pachete", ne-a spus aceasta.

Citeşte şi: Pe aici nu se circulă! Străzile din Galaţi răscolite de şantiere

Citit 1880 ori Ultima modificare Luni, 09 Iunie 2014 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.