Marius Stan s-a hotărât: "Vom demola TOATE GARAJELE din oraş!"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Marius Stan s-a hotărât: "Vom demola TOATE GARAJELE din oraş!"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primarul a anunţat că, la finele anului, nu va mai prelungi niciun contract de închiriere pentru garaje, ci le va demola, urmând ca proiectele de restructurare urbană să fie făcute ulterior


În doar şase luni, Galaţiul ar putea scăpa de toate cele aproximativ 6.500 de garaje construite pe domeniul public, iar 20 de hectare de teren vor fi eliberate de coşmeliile provizorii. Cum va fi posibil? Primarul Marius Stan a declarat că, la finele anului, nu va mai fi prelungit niciun contract de închiriere pentru garaje. "Acest lucru ne dă dreptul să le demolăm chiar pe toate, urmând ca proiectele să le facem ulterior. E un pic pe dos decât ne-am propus, dar dacă nu demarăm acţiunea asta în forţă, să le eliminăm o dată, aţi văzut că durează, din varii motive, zece ani şi nu vreau. Vreau ca măcar în mandatul acesta să scăpăm de garaje. Măcar ca să nu mai poată lipi la alegeri somaţii că va fi demolat garajul”, a declarat ieri primarul Marius Stan.

Edilul urbei este din cale-afară de deranjat de somaţiile false, apărute în ultima zi a campaniei electorale, prin care gălăţenilor li se punea în vedere să-şi demoleze garajele, somaţii semnate „Primar Marius Stan - PNL”. „Ca să nu mai aibă unde să lipească somaţii, la sfârşitul anului, când expiră contractele tuturor, nu mai închiriem la nimeni şi demolăm fără proiect!”, a spus Stan.

Ce se întâmplă în Micro 19 şi la Ancora

Edilul a precizat că proiectul de restructurare urbană din Micro 19, din zona unde au fost demolate garajele, este la licitaţie. „Acela va fi un exemplu pentru cum vor arăta toate locurile şi cred că, atunci când vor vedea oamenii, vor spune cu toţii, în cor, că vor şi ei. Cei care vor fi deposedaţi de garaje normal că nu pot fi mulţumiţi. Îi înţeleg omeneşte, dar având o altfel de gândire de ansamblu vizavi de oraş, de oameni, o viziune, garajele trebuie să dispară”.

Cât despre zona Ancora, urmează ca la viitoarea şedinţă de Consiliu Local  proiectul privind parcarea să fie modificat şi să fie aprobaţi noii indicatori tehnici, după care zona va fi declarată de utilitate publică.

 

Citit 16990 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 18:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.