Suspiciune de POLUARE pe Lacul Cătuşa/ Sportivii de la CSM Dunărea şi-au anulat antrenamentele

Suspiciune de POLUARE pe Lacul Cătuşa/ Sportivii de la CSM Dunărea şi-au anulat antrenamentele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna trecută, antrenamentele vâslaşilor de la CSM Dunărea au fost anulate din cauză că antrenorul secţiei de kaiac-canoe, George Caraman, a observat mai multe pelicule pe lacul Cătuşa. Potrivit spuselor acestuia, cel mai probabil peliculele erau de păcură sau gudron, iar mirosul înţepător nu i-a lăsat pe sportivi să îşi desfăşoare activitatea. „Noi avem sediul clubului la Vila Tirighina. De fiecare dată mizeria se adună în zona aceea. Petele au apărut pe lac de săptămâna trecută, în mai multe zone, dar între timp s-au mai dispersat. Copiii nici nu puteau respira de miros. Eu am anunţat atunci conducerea clubului”, ne-a spus George Caraman.

Ieri dimineaţă, când ne-am deplasat la Lacul Cătuşa, nu se mai putea observa nimic cu ochiul liber, în schimb unul dintre pescarii care frecventează zilnic lacul ne-a confirmat că duminică a existat pe luciul apei un strat de substanţă necunoscută.

„Într-adevăr, era o pată de substanţă, dar nu cred că era păcură. Cel mai probabil era motorină, benzină sau ulei. Dacă ar fi fost păcură, aceea ar fi stat într-un loc, nu s-ar fi deplasat atât de rapid, încât de ieri până azi să dispară. Păcura este mai vâscoasă. Apa este în general curată, vin zilnic aici. Plus că, dacă apa ar fi fost, într-adevăr, poluată, nu ar mai fi trăit raci pe aici. Lacul este plin de raci. Vin oameni care îşi adapă animalele cu apa din lac”, ne-a spus Adrian Lişman.

Contactat telefonic, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Mărioara Gătej, spune că nu a primit nicio sesizare privind vreo poluare pe Lacul Cătuşa, însă cine a văzut pelicula ar fi fost indicat să sune imediat la 112 sau direct la instituţia de mediu. „Dacă acum nu mai este nimic, nu mai am ce face. Dacă ar fi fost păcură, ar fi trebuit să fie o cumulare, nu să se deplaseze”, ne-a spus comisarul şef.

Citit 4250 ori Ultima modificare Marți, 17 Iunie 2014 14:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.