Master Planul Apă Canal în DEZBATEREA aleşilor/ Proiecte de MILIOANE DE EURO, tarife la fel de mari

Master Planul Apă Canal în DEZBATEREA aleşilor/ Proiecte de MILIOANE DE EURO, tarife la fel de mari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oricâte investiţii se laudă Apă Canal că va face, oricâte milioane de euro ar înghiţi societatea, tarifele pe care le plătim pentru apă rece şi canalizare vor rămâne în continuare exagerat de mari. Aceasta a fost concluzia discuţiei iscate în Consiliul Local cu ocazia aprobării de către aleşi a Master Planului revizuit şi a Listei prioritare de investiţii ce asigură serviciile de apă şi apă uzată în judeţul Galaţi, etapa 2014-2020.

Motivul pentru care acest proiect a ajuns pe masa aleşilor locali a fost acela că Apă Canal, în calitate de operator regional, pregăteşte cererea de finanţare pentru un proiect ce urmează a fi implementat în etapa 2014-2020, iar comuna Matca s-a retras din acest proiect, aşa că au survenit modificări în lista de investiţii, Galaţiului fiindu-i redistribuite 8.166.000 de euro. Din aceşti bani, aproape un milion de euro sunt alocaţi pentru staţiile de pompare din Valea Oraşului, 980.000 de euro pentru extinderea reţelei de canalizare a oraului cu 7.000 ml, iar 2.600.000 de euro şi, respectiv, 3.390.000 de euro în reabilitarea unor conducte magistrale.

Consilierul local PDL Alin Mihai a fost curios dacă implementarea celei de-a doua etape se va reflecta în costul aperi reci şi care va fi beneficiul direct al gălăţenilor. „Beneficiul va fi că în cartierele Barboşi şi Fileşti locuitorii vor avea reţele de apă, reţele de canalizare, că cei din Valea Oraşului, când va mai creşte nivelul Dunării şi va fi o ploaie torenţială nu vor mai fi inundaţi pentru că am găsit soluţia tehnică pentru a preîntâmpina acest lucru, vor fi reabilitate reţele de canalizare de aproximativ şapte kilometri în Galaţi, iar apa care va veni din captările de la Salcia şi Vadu Roşca va fi transportată prin conducte noi, fiind înlocuite cele vechi depăşite din punct de vedere tehnic şi igieno-sanitar”, a fost răspunsul viceprimarului PSD Florin Popa, iniţiatorul proiectului de hotărâre.

Deci nicio facilitate în ceea ce priveşte tarifele practicate de Apă Canal în raport cu cetăţenii!

Citit 1923 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.