Raport BUGETAR/ Pe ce şi-a CHELTUIT Consiliul Judeţului BANII în 2013
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Raport BUGETAR/ Pe ce şi-a CHELTUIT Consiliul Judeţului BANII în 2013
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De departe, cele mai multe investiţii vizează sectorul sanitar * Proiectele demarate de Eugen Chebac au fost continuate de Nicolae Bacalbaşa


Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Spitalul de Pneumoftiziologie, unităţi medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, au beneficiat anul trecut de cele mai multe investiţii, se arată în raportul pe 2013 al preşedintelului CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa. Cei mai mulţi bani au fost direcţionaţi de instituţia publică pentru finalizarea unor proiecte de modernizare, dar şi pentru lucrări de reparaţii.

Reabilitare de secţii la Judeţean

Unele dintre cele mai importante proiecte, finalizate în 2013 la Spitalul Judeţean ori aflate, încă, în curs de implementare, vizează o serie de reparaţii capitale pentru reabilitarea la secţiile Neurochirurgie şi Chirurgie vasculară, Ortopedie, Radioterapie, Oftalmologie, dar şi modernizarea Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) - SMURD. Totodată, în raportul de activitate al preşedintelui Nicolae Bacalbaşa sunt amintite şi alte proiecte, printre care reparaţii capitale ale unor tronsoane, investiţii vizând securitatea în caz de incendiu („Sistem de prevenire şi stingere a incendiilor (coloană uscată)”, în valoare de 95.000 de lei, finalizat), dar şi un altul privind modernizarea centralei termice a spitalului, de 487.000 de lei, de asemenea finalizat.

Totodată, în raport este amintit şi proiectul privind Sistemul Informatic Integrat în vederea facilitării accesului pacienţilor la rezultate, a cărui valoare este de 6.889.138 de lei, din care 2.305.000 lei reprezintă cofinanţare asigurată de CJ. Sistemul se află în stadiul de licitaţie.

La Pneumoftiziologie, mai multe lucrări de reparaţii

Spitalul de Pneumoftiziologie, cea de-a doua unitate sanitară care s-a bucurat de un sprijin însemnat, anul trecut, din partea Consiliului Judeţului, a avut parte mai mult de lucrări de reparaţii. Modificarea unor saloane, din cadrul secţiei Medicale nr. 3, pentru persoane cu handicap (33.788 de lei), igienizarea Corpului B, secţia Medicală 2, (49.830 de lei), reparaţii efectuate la platforma de depozitare a deşeurilor menajere (46.855 de lei) sunt doar câteva dintre lucrările executate anul trecut la Spitalul de Pneumoftiziologie. Tot în 2013, în cadrul unităţii medicale a fost finalizat şi obiectivul de investiţii „Reţea de apă în incintă şi branşament din str. Ştiinţei, etapa II, reţea exterioară de incendiu”, de peste 550.000 de lei, în 2013 executându-se lucrări ce au depăşit 350.000 de lei.

Nici Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi nici Unitatea Medico Socială Găneşti nu au fost uitate. Potrivit raportului de activitate al preşedintelui CJ Galaţi, Spitalului de Boli Infecţioase i s-au alocat, anul trecut, 552.000 de lei pentru investiţii şi alte 165.000 de lei pentru cofinanţare proiecte FEN (E-SĂNĂTATE). La Unitatea Medico Socială Găneşti, „suma de 896,4 mii lei – cheltuieli de dezvoltare a fost utilizată în vederea finalizării obiectivului de investiţii – Staţie de epurare a apelor uzate – a cărei valoare este de 1.550 mii lei”, se arată în raport.

Citit 1407 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iulie 2014 17:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.