PERICOLE MORTALE pe drumurile judeţene/ Marcajele rutiere şi semnalizările sunt la pământ

PERICOLE MORTALE pe drumurile judeţene/ Marcajele rutiere şi semnalizările sunt la pământ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poliţia Rutieră a semnalat lipsa de marcaje rutiere pe 750 din cei aproape 800 de kilometri de drum administraţi de Consiliul Judeţului


O informare a Poliţiei cu privire la semnalizarea rutieră pe reţeaua de drumuri a judeţului Galaţi, prezentată, marţi, la Prefectură, în cadrul Comisiei de Dialog Social, scoate la iveală o realitate extrem de dură: pietonii, şoferii şi călătorii nu sunt în siguranţă pe drumurile publice gălăţene! Cele mai grave probleme sunt pe căile de comunicaţii administrate de Consiliul Judeţului Galaţi.

Toate marcajele trebuie să fie refăcute

Doar pe circa 50 de kilometri, din cei aproape 800 de kilometri de drum judeţean administraţi de Consiliul Judeţului Galaţi, se poate circula în condiţii de siguranţă din punct de vedere al semnalizării rutiere. Este vorba despre tronsonul cuprins între Galaţi şi Costache Negri (DJ 251). Cu excepţia acestuia, potrivit Poliţiei Rutiere, pe întreaga reţea de drumuri judeţene "se impune refacerea marcajelor rutiere orizontale. De asemenea, lipseşte sau este degradată semnalizarea rutieră verticală, însă pentru a se identifica o situaţie reală se impune efectuarea unei revizii împreună cu administratorul drumului pentru formularea propunerilor de remediere", au precizat reprezentanţii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Galaţi.

Actuala conducere şi greaua „moştenire”

Din partea Consiliului Judeţului Galaţi, la dezbatere a fost prezent Nicu Năvădaru, şef Serviciu Drumuri în cadrul instituţiei, care a invocat că la rădăcina problemelor semnalate de Poliţie stau furturile de semnalizări şi neexecutarea unor marcaje rutiere în anul 2012, deşi CJ a plătit pentru astfel de lucrări. Cu toate acestea, reprezentantul CJ nu a oferit soluţii în acest sens, prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, fiind vizibil nemulţumit de „pledoaria” acestuia.

"Semnalizarea rutieră verticală a fost amenajată şi montată în anul 2012 în tot judeţul Galaţi. Aproximativ 30 la sută dintre semnalizările verticale sunt furate. Se vede cum sunt tăiate şi ar trebui să se urmărească şi acest aspect. Referitor la semnalizarea rutieră orizontală, menţionez că în anul 2012 s-au alocat, în două rânduri, 80.000 de lei, respectiv, 385.000 de lei, pentru realizarea de marcaje orizontale în judeţul Galaţi şi, în urma unei expertize tehnice, am constatat că nu există nici urmă de marcaje. Acest document, împreună cu nouă drumuri judeţene, sunt înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi”, a afirmat Năvădaru. Acesta a precizat că CJ a identificat un utilaj la Sibiu, care costă 19.000 de euro, pe care intenţionează să-l cumpere prin achiziţie directă, pentru efectuarea de marcaje rutiere.

Prefectul a întrebat câţi bani a investit CJ, în anul 2014, în marcaje rutiere, iar răspunsul: "Nu au fost bani". "La finele anului, am prevăzut în buget bani pentru activitatea de marcaj pentru siguranţa circulaţiei rutiere, dar nu au fost bani. Acum se prevede o rectificare bugetară în care, iarăşi, am prevăzut o sumă pentru acest lucru", a spus reprezentantul CJ.

Prefectul Dorin Otrocol a solicitat, printre altele, Inspectoratului de Poliţie Judeţean să îşi facă treaba şi să-i amendeze pe administratorii drumurilor care nu respectă legea şi nu îşi fac datoria.

În oraş, limitatoare de viteză lipsă

În urma controlului efectuat în cea de-a doua jumătate a lunii iunie, poliţiştii au descoperit, în municipiul Galaţi, că pe strada Eternităţii lipsesc două indicatoare de trecere de pietoni, la intersecţia străzilor Tecuci şi Sf. Spiridon, pe Tecuci un indicator „Interzis a vira la stânga” şi „Accesul interzis” la intrare în Piaţa centrală. Totodată, poliţiştii au solicitat municipalităţii, printre altele, montarea de limitatoare de viteză în apropierea mai multor treceri de pietoni aflate pe străzile Domnească, Brăilei, George Coşbuc, Bulevardul Marii Uniri, Siderurgiştilor, Milcov, Oltului, Oţelarilor, 1 Decembrie, Traian Vuia, Henri Coandă, Bulevardul Dunărea şi strada Gheorghe Doja.

CITEŞTE ŞI: Gălăţenii îşi DISTRUG maşinile pe drumurile judeţene

                 Galaţiul are sute de kilometri de drumuri judeţene din pământ şi piatră

Citit 2374 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.