Absurd de Galaţi/ Până terminăm expertizele, ne înghit cu totul gropile

Absurd de Galaţi/ Până terminăm expertizele, ne înghit cu totul gropile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu le văd, ori, de-a dreptul, le întreţin. Cum ar fi gropile. Să luăm ca exemplu celebra „falezogaură". Primarul Marius Stan a moştenit-o de la fostul edil Dumitru Nicolae şi, la doar câteva zile de la preluarea mandatului, în iulie 2012, a comandat astuparea ei. Numai că, la niciun an, pe 10 aprilie 2013, falezogaura a reapărut. „Problema nu e groapa, ci identificarea cauzei pentru o soluţie corectă tehnic”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, la acel moment Mihai Costache. Aşa că până luni, 21 iulie 2014, falezogaura a stat bine-merci, în vânt şi ploaie, ninsoare, îngheţ şi dogoare, ba i-au dat şi tuleie de verdeaţă. A suportat deasupră-i un turn de mixaj, la festivalul Dunărea Noastră, s-a bucurat de toate evenimentele culturale, sportive, artistice, religioase şi marinăreşti, a căscat gura la focuri de artificii, a vibrat în ritmul decibelilor şi nimeni n-a deranjat-o. Ba chiar gălăţenii o priveau cu respect, făcând supoziţii că ar putea deveni gura de intrare în tunelul pe sub Dunăre!

Taman luni, însă, s-a trezit îndopată cu nisip şi i s-a pus capac… provizoriu. De ce? Pentru că taman după un an şi trei luni, Primăria a avut o revelaţie: solul din zonă este foarte vulnerabil, din cauza infiltraţiilor şi a presiunii constante a apelor Dunării şi a pânzei freatice! Şi le-au trebuit 15 luni pentru asta!

Despre „accidentul de teren”, adică surparea de pe Faleza Inferioară ce să mai spunem? Că autorităţile au lăsat-o în voie să se bucure de un weekend, pentru ca apoi să se întrunească s-o dezbată în comisii şi comitete pentru situaţii de urgenţă? Absurd, dar adevărat!

Citeşte şi: Absurd de Galaţi/ Un ultim vot de juma' de milion de euro

Citit 1212 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Iulie 2014 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.