CATALOGUL aleşilor locali/ De câte ori au LIPSIT şi câţi BANI au încasat consilierii

CATALOGUL aleşilor locali/ De câte ori au LIPSIT şi câţi BANI au încasat consilierii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cuantumul total al indemnizaţiilor primite de consilierii locali din iunie 2012 şi până în mai 2014 s-a ridicat la 408.861 de lei * Un singur ales are prezenţă sută la sută, un altul are 40 la sută absenţe motivate!


Participarea la şedinţele Consiliului Local este o obligaţie pentru care aleşii sunt plătiţi. La solicitarea noastră, Primăria Galaţi ne-a pus la dispoziţie prezenţa consilierilor la cele 42 de şedinţe - 21 ordinare, şapte extraordinare şi 14 de îndată - care au avut loc de la începutul mandatului şi până acum, precum şi cuantumul indemnizaţiilor ridicate de aleşi. Trebuie spus că niciunul dintre consilieri nu are vreo absenţă nemotivată, toţi au lipsit motivat, chiar şi la câte o treime dintre şedinţe.

Peste zece absenţe

Liberalul Sorin Ungurianu deţine recordul, cu 17 absenţe motivate. Dacă restul aleşilor, în marea lor majoritate, a acumulat cele mai multe absenţe la şedinţele de îndată, unde fie nu au reuşit să ajungă, fie revoltaţi de modul ad-hoc în care li s-a cerut votul, nu s-au prezentat, Ungurianu a lipsit mai mult la şedinţele ordinare - de nouă ori, la trei extraordinare şi la cinci „de îndată”. A primit o indemnizaţie totală de 16.840 de lei.

Pe liberalul Săvel Rotaru, problemele serioase de sănătate l-au ţinut departe de Consiliul Local la 14 şedinţe, indemnizaţia acestuia fiind de 15.352 de lei.

Şi lui Nicolae Rainea (PSD) tot sănătatea i-a dat de furcă, făcându-l să absenteze motivat la 12 şedinţe, indemnizaţia încasată fiind de 15.850 de lei. Tot câte 12 absenţe motivate au adunat şi mai tinerii Victor Dobrea (PDL) şi Cristian Dima (PNL), indemnizaţiile lor fiind de 17.088 de lei, respectiv, 16.857 de lei.

Lui Gheorghe Bugeag (PC) i-am contabilizat 11 absenţe şi o indemnizaţie totală de 8.656 de lei.

Prezenţă bună

Cu nouă absenţe, liberalul Mihail Bucatanschi a beneficiat de o indemnizaţie de 16.344 de lei. Deşi au câte opt absenţe motivate, indemnizaţiile primite sunt diferite: Cristian Sorin Enache - 16.857 de lei, Eugen Găvan (PC) - 16.593 de lei, iar Alin Mihai - 17.088 de lei. Desilia Cocu (PSD) a avut şapte absenţe motivate şi a luat 16.593 de lei indemnizaţie. Cu câte şase absenţe motivate, Zanfir Ilie, Carmina Muşat (PSD) şi Gina Paladi (PC) au încasat, fiecare, câte o indemnizaţie de 17.088 de lei. La fel au luat şi Raul Mihailov (PNL) - cinci absenţe motivate şi Marian Avramescu (PP-DD) - patru. Cu trei absenţe, Costel Văsoi (PC) a încasat 16.840 de lei, iar Hristache Bogatu (PSD) - 16.857 de lei. Cea mai mare indemnizaţie a primit-o social-democratul Marius Humelnicu: 17.357 de lei şi două absenţe motivate. PP-DD-iştii Marian Alexandru şi Victor Malinovici se pot lăuda cu o absenţă, respectiv, prezenţă integrală, şi pentru asta au primit câte 17.088 de lei.

Situaţii speciale

Patru aleşi au părăsit Consiliul, din diverse motive, înainte de finalul mandatului. Iată ce prezenţă au avut cei care le-au luat locul. PP-DD-iştii Monica Dascălu (trei absenţe motivate) şi Ilie Gheţu (două) au luat aceeaşi indemnizaţie - 12.648 de lei, la fel ca liberalul Gigel Caliga - două absenţe motivate. Cea mai mică indemnizaţie a încasat-o UNPR-istul Vergiliu Vals - cinci absenţe - 7.936 de lei.

Citeşte şi: ALEŞII Galaţiului, ACUZAŢI DE CRIMĂ!/ CIRC la Consiliul Local

Citit 1606 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 23:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.