Se SCHIMBĂ din nou conducerea la Evidența Populației/ Posibilul director, implicat în "scandalul Bocăneanu"

Se SCHIMBĂ din nou conducerea la Evidența Populației/ Posibilul director, implicat în "scandalul Bocăneanu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP), din subordinea Consiliului Judeţului Galaţi, va avea o nouă conducere, după ce mandatul de şase luni la şefia instituţiei al Siminei Gociu (consilier juridic în cadrul Compartimentului juridic şi contencios) a expirat la jumătatea acestei luni. Joi, în cadrul şedinţei ordinare a aleşilor judeţeni, pe ordinea de zi se va afla un proiect de hotărâre care prevede desemnarea unui nou director executiv (cu caracter temporar), care să conducă instituţia până la data încetării suspendării raportului de serviciu al lui Cătălin-Emanoil Bocăneanu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Cine va fi noul director

Cel agreat de conducerea Consiliului Judeţului să preia şefia DJEP este chiar unul dintre angajaţii Direcţiei al cărui nume apare în dosarul Bocăneanu: Tudorel Chirnoagă. Acesta deţine funcţia de consilier juridic, clasa I, grad superior, în cadrul Compartimentului juridic şi contencios. "Nu mă pot pronunţa, deocamdată, întrucât numirea mea urmează să fie supusă votului. Pot spune doar că am fost înştiinţat. Nu sunt membru al vreunui partid. Noi suntem o echipă de profesionişti. Partidele ne susţin din acest motiv şi pentru a aplica legea, nu pentru că am fi membri", ne-a spus Tudorel Chirnoagă.

Chirnoagă este acum martor în dosarul fostului prefect de Galaţi şi director executiv al DJEP, Cătălin Bocăneanu, fiind scos de sub urmărirea penală, dar sancţionat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei, după ce, în primă fază, procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale împotriva sa, în sarcina lui fiind reţinută infracţiunea de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, respectiv complicitate la această infracţiune. Acuzaţiile i-au fost aduse întrucât acesta ar fi remis subiectele concursului de angajare pentru postul de consilier juridic unei apropiate a lui Cătălin-Emanoil Bocăneanu, fiind, totodată, şi preşedinte al comisiei de concurs.

Tudorel Chirnoagă ne-a spus că nu se teme să conducă instituţia implicată în "scandalul Bocăneanu", mai ales în an electoral. "Suntem jumătate din instituţie martori în proces", ne-a precizat Chirnoagă.

Citit 3868 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.