Bani pentru asistenţă socială/ Primăria, mama dezmoşteniţilor sorţii

Bani pentru asistenţă socială/ Primăria, mama dezmoşteniţilor sorţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 27,6 milioane de lei au fost cheltuite de la bugetul local al oraşului, anul trecut, pentru asistenţă socială. Potrivit execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobate de aleşii locali, peste 12,7 milioane de lei au fost folosite pentru finanţarea a şapte unităţi de asistenţă socială.

Cei mai mulţi bani, 3,8 milioane de lei, au fost cheltuiţi pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale Galaţi. Cantina de Ajutor Social a „mâncat” peste 3,3 milioane de lei. Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon” a avut nevoie de 1,5 milioane de lei pentru funcţionare, iar Căminul de bătrâni „Sf. Ştefan”, de 1,3 milioane de lei. La Centrul medico-social Pechea s-au făcut cheltuieli de 1,1 milioane de lei, iar la Centrul financiar Creşe – de un milion de lei. Centrul de sprijin tineri a fost finanţat, modic, cu 558.280 de lei.

De asemenea, municipiul Galaţi a fost asociat cu fundaţii şi asociaţii de asistenţă socială, dar şi cu parohiile care dezvoltă activităţi sociale. Pe baza convenţiilor încheiate, Primăria a asigurat o parte din cheltuielile necesare asigurării asistenţei sociale pentru copii sau pentru bătrâni, în sumă totală de 1,2 milioane de lei.

La toate acestea se adaugă şi faptul că, în anul 2013 s-au achitat, de la bugetul local, ajutoare sociale pentru persoanele cu probleme, în sumă totală de 13,7 milioane de lei.

Citeşte şi: ANALIZĂ VL: Ce-au făcut şi ce N-AU făcut aleşii Galaţiului la jumătatea mandatului

Citit 1004 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.