DOUĂ săptămâni în BEZNĂ/ DEBRANȘAȚII de la Metalurgic, în AUDIENȚĂ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

DOUĂ săptămâni în BEZNĂ/ DEBRANȘAȚII de la Metalurgic, în AUDIENȚĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Silviana Ciupercă, directoarea Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Viorica Gotu, reprezentanta romilor, dar şi câţiva chiriaşi bun-platnici din fostele cămine ale Metalurgicului au venit ieri în faţa aleşilor locali, pentru a se plânge că din 17 iulie nu mai beneficiază de energie electrică. Şi, mai grav, atelierele şcolii au fost vandalizate!

Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", acum două săptămâni, pe lângă fostele cămine ale Metalurgicului, ale căror locatari au datorii către Electrica, au fost debranşaţi şi consumatorii bun-platnici: colegiul, Centrul de Sprijin pentru Romi şi filiala Bibliotecii "V. A. Urechia".

Primarul Marius Stan a explicat că Primăria a încheiat deja contract cu o firmă care să debranşeze fostele cămine de colegiu, după care să branşeze fiecare cameră în parte, astfel încât să fie contorizată, dar Electrica refuză să dea drumul la energie câtă vreme nu se recuperează debitul acumulat de chiriaşi. Fost director al Electrica, consilierul local UNPR Vergiliu Vals, a replicat că o asemenea condiţionare constituie un abuz din partea Electrica.

Soluţia găsită a fost ca, începând de astăzi, să demareze contorizarea individuală a bun-platnicilor. Primăria va insista ca, pe garanţia municipalităţii, Electrica să furnizeze energie. Pentru datorii, fiecare chiriaş va face un angajament de plată, iar cei care nu se supun vor fi evacuaţi în regim de urgenţă.

Prefectul judeţului s-a oferit să pună la dispoziţie generatorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ca soluţie provizorie pentru cei bun-platnici.

Citeşte şi: DEBRANŞARE la pachet de la reţeaua electrică. Colegiul "Aurel Vlaicu" şi Centrul pentru Romi, în blocaj

Citit 1463 ori Ultima modificare Joi, 31 Iulie 2014 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.