PRIMĂRIA preia CINEMATOGRAFELE din Galaţi
Foto: Foto: Dani Caburgan/ Arhiva Viaţa liberă

PRIMĂRIA preia CINEMATOGRAFELE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ani întregi de aşteptare, oraşul are mari şanse ca, în curând, să aibă propria sală de cinema


Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) este dispusă să ofere în administrare municipalităţii gălăţene cinematografele „Dacia”, „Flacăra” şi „Grădina de Vară”, ale căror uşi sunt închise, de ani buni, pentru gălăţeni. De altfel, o decizie în acest sens a fost adoptată chiar de Consiliul de Administraţie al RADEF, potrivit căreia Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor va ceda administraţiei locale toate cinematografele din ţară, măsura adoptată de RADEF venind pe fondul costurilor foarte mari pe care le presupune reabilitarea sălilor de cinema pe care le deţine în întreaga ţară.

Conform reprezentanţilor Primăriei, primul pas îl constituie preluarea de către municipalitate a celor trei cinematografe, cu votul Consiliului Local, iar apoi identificarea unor surse de finanţare pentru modernizarea sălilor de cinema.

Bogdan Radu Brînzan, preşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu”, care a lansat în luna iunie o petiţie intitulată „Vrem cinematograf în Galaţi”, a salutat iniţiativa şi deschiderea municipalităţii în acest sens şi a precizat că „speră ca cinematografele să fie redate gălăţenilor".

„Se pare că demersul iniţiat de Asociaţia "Galaţi, oraşul meu" a avut ecou, aşa încât Primăria a contactat RADEF, proprietar al acestor spaţii. În sfârşit, intrăm în rândul oraşelor civilizate. După reabilitare ele se vor autofinanţa, prin vânzarea biletelor. Ulterior, nu vor mai necesita finanţare”, a afirmat Bogdan Radu Brînzan.

Rămâne de văzut când vor fi demarate lucrările de reabilitare şi cât de repede vor fi identificate sursele de finanţare pentru aceste obiective de investiţii. Cert este că gălăţenii îşi doresc cu adevărat un cinematograf şi s-au săturat să meargă la film în oraşul vecin, iar prezenţa lor în număr mare la festivalurile de film demonstrează clar că îşi doresc să vadă filme bune, filme noi, să aibă parte de evenimentele asociate la care românii din oraşele mari pot participa.

Citit 6646 ori Ultima modificare Miercuri, 06 August 2014 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.