Soţia deputatului Dobre şi-a mutat CABINETUL/ Xenia Dobre a părăsit CLĂDIREA pe care primarul vrea s-o DEMOLEZE

Soţia deputatului Dobre şi-a mutat CABINETUL/ Xenia Dobre a părăsit CLĂDIREA pe care primarul vrea s-o DEMOLEZE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În primăvara acestui an, un nou motiv de râcă şi de tensiuni a apărut între liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, şi primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan. Motivul? Edilul a dispus desfiinţarea construcţiilor de pe strada Oţelarilor, din vecinătatea fostului Oficiu Poştal nr.13, pe motiv că spaţiile respective au fost ridicate în zona de protecţie a Cavoului Roman, monument istoric situat între blocurile D14 şi D16 din Micro 21.

Printre cei notificaţi ca în 20 de zile să demoleze construcţiile se afla şi dr. Xenia Dobre, soţia liderului liberal, care îşi avea acolo cabinetul oftalmologic. Primăria a susţinut că Ministerul Culturii a solicitat autorităţilor gălăţene în repetate rânduri, în ultimii ani, să conserve şi să protejeze importantul monument istoric. Trebuie spus că imobilul la etajul şi mansarda căruia funcţiona cabinetul oftalmologic al dr. Xenia Dobre nu fusese construit de aceasta, ci cumpărat în anul 2004. Acţiunea în forţă a Primăriei s-a oprit însă brusc atunci când povestea s-a mutat în instanţă. Agenţii economici care activau în cele două clădiri au contestat notificările transmise de municipalitate, lăsând judecătorii să se pronunţe asupra situaţiei. La finele lunii iulie, însă, pe uşa cabinetul medical a apărut un anunţ prin care gălăţenii erau informaţi că nu o mai pot găsi aici pe dr. Xenia Dobre deoarece şi-a mutat cabinetul medical în centru, lângă Biserica Sf.Spiridon. Pentru a o găsi mai uşor, lângă anunţ a fost desenată şi o hartă, astfel încât pacienţii să se poată orienta.

Clădirea în care a funcţionat cabinetul nu este însă goală. Ceilalţi agenţi economici au rămas pe poziţii. Iar Primăria nu poate trece la vreo demolare în forţă până când nu se pronunţă instanţa asupra contestaţiilor depuse. Până atunci, „Cavoul Roman” construit în secolul IV d.Hr., descoperit din întâmplare în 1974, în timp ce se lucra la construcţia blocurilor care trebuiau să asigure un cămin valurilor de angajaţi ai Combinatului, zace protejat „in situ”, adică îngropat ieftin, la loc, sub o ghenă de gunoi.

Citit 9679 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.