PRIMĂRIA NU A PLĂTIT NIMIC în aproape trei ani. ECOSAL a administrat GROAPA DE GUNOI "pro bono"

PRIMĂRIA NU A PLĂTIT NIMIC în aproape trei ani. ECOSAL a administrat GROAPA DE GUNOI "pro bono"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit directorului Ionuţ Pucheanu, Serviciul Ecosal furnizează către societăţi material reciclabil la preţul pieţei, dar la sfârşitul lunii iulie consilierii locali au aprobat şi o serie de tarife care ţin numai de relaţia cu Primăria.

Acesta a mai spus că, până să fie stabilite aceste tarife în Consiliul Local, Serviciul Public Ecosal a administrat groapa de gunoi şi şi-a desfăşurat activitatea de sortare şi compostare gratuit, fără ca Primăria să plătească nimic. “Am prestat serviciile pro bono (pentru bine public - n.r.). Nu ne putem susţine numai cu ce vindem din vânzarea deşeurilor. Costurile de producţie, ca să zic aşa, sunt mai mari decât preţurile de vânzare. Este prima oară când şi primim bani de la Primărie de când administrăm groapa de gunoi, staţia de selectare, de compostare”, ne-a spus directorul Ecosal.

Începând cu luna august, Ecosal primeşte de la Primărie 60,57 lei fără TVA pe tonă pentru depozitarea la groapa de gunoi a deşeurilor produse de persoane fizice, 27,53 lei/mc fără TVA pentru depozitarea la groapa de gunoi a deşeurilor produse de persoane juridice, 157,14 lei pe tona compost, iar pentru activitatea de sortare în vederea reciclării deşeurilor tip hârtie, carton, folie, PET, HDPE, cutii de aluminiu şi sticlă primeşte următorii bani: 336,77 lei pe tona de hârtie sortată, 333,22 de lei pe tona de carton sortat, 765,32 de lei pe tonă pentru sortarea PET-urilor, 520,98 de lei tona de deşeuri din plastic, 341,97 de lei pe tonă pentru sortarea foliei, 2.532,63 de lei pe tona de cutii de aluminiu sortat, 75,22 de lei pe tona de sticlă sortată.

Citit 1665 ori Ultima modificare Miercuri, 20 August 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.