PRIMARUL Marius Stan: „Dacă aş putea, AŞ MĂRI SALARIILE tuturor angajaţilor din Primărie”

PRIMARUL Marius Stan: „Dacă aş putea, AŞ MĂRI SALARIILE tuturor angajaţilor din Primărie”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu o vigilenţă demnă de o cauză mai bună, aleşii locali au disputat aprig modificarea organigramei şi a statului de funcţii de la Cantina de Ajutor Social Galaţi. Şi nu pentru că instituţia condusă de Picu Apostol Roman cerea creşterea numărului de salariaţi ori majorarea numărului de şefi, ci doar promovarea profesională a doi salariaţi.

Cel mai virulent ales local a fost democrat-liberalul Victor Dobrea: „Mai au cursanţi pe la facultate, care mai termină pe la anul, ca să mai modificăm de vreo trei-patru ori organigrama? Domnul director ne spune că a avut nişte salariaţi care şi-au terminat studiile şi hai să-i promovăm! Organigrama e organigramă, ai posibilitatea, îl promovezi, nu, nu! Chestia asta că are bani de la buget, bugetul nu-i al dumnealui, e al Primăriei şi înseamnă că i-am dat un buget prea mare. Poate ne trezim într-o zi că la o societate avem vreo 30 de directori, că şi-au terminat studiile. Nu sunt de acord!”, a anunţat consilierul.

Doi aleşi, Marian Alexandru (PP-DD) şi Nicolae Rainea (PSD), au încercat să explice că nu e vorba de o promovare în masă şi nu de funcţia de director. Concret, numărul total de posturi pentru Cantina de Ajutor Social rămâne tot de 31, din care două posturi de conducere şi 29 de execuţie. Singura modificare era transformarea a două posturi de execuţie. Un post de referent II studii medii din cadrul Biroului Anchete Sociale, care devenea post de referent I studii medii şi un post de şef depozit I studii medii din cadrul Serviciului Administrativ, Aprovizionare, Preparare şi Distribuţie Hrană, care devenea de referent specialitate II cu studii superioare economice.

Unii au uitat cum e să trăieşti cu puţin

Primarul Marius Stan a pus punct discuţiilor, explicând că nu se poate opune unei promovări dacă, din punct de vedere legal, angajatul îndeplineşte toate condiţiile. „O spun şi de această dată, tot ceea ce înseamnă personal angajat în administraţia publică este extrem de prost plătit! Eu, dacă aş putea, prin atribuţiunile pe care le am, să măresc salariul tuturor angajaţilor din Primărie, aş face-o în secunda următoare. Iar când apar situaţii de acest gen, chiar suntem răutăcioşi să ne opunem ca o persoană îndreptăţită să mai câştige o sută de lei sau 50 de lei la salariu. Poate că unii au uitat sau uită foarte repede cum e şi când trăieşti la un nivel minimal”, a spus Stan.

Cu un vot împotrivă şi o abţinere, promovările profesionale de la Cantina de Ajutor Social au fost votate. Ne-am dori, însă, aceeaşi vigilenţă şi când e vorba de organigramele societăţilor de interes local.

CITEŞTE ŞI:  Scenariul apocaliptic al APATERM "GALAŢIUL RĂMÂNE ÎN FRIG!", respins de PRIMĂRIE

Citit 1709 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 20:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.