Darius Vâlcov este NOUL MINISTRU AL BUGETULUI. După o amânare, politicianul a depus joi jurământul de învestitură
Foto: Sursa foto: siteul "Preşedintele României"

Darius Vâlcov este NOUL MINISTRU AL BUGETULUI. După o amânare, politicianul a depus joi jurământul de învestitură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Darius Vâlcov a depus joi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat al Bugetului. La ceremonie au participat şeful statului, Traian Băsescu, prim-ministrul, Victor Ponta, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a fost prezent la eveniment.

Depunerea jurământului ar fi trebui să aibă loc miercuri seară, dar a fost amânată din cauza disputelor Băsescu - Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că a amânat ceremonia de la Cotroceni din două motive: este vorba despre un protocol care prevede prezenţa prim-ministrului şi faptul că Darius Vâlcov nu ar avea tot sprijinul lui Victor Ponta. Premierul a anunţat în ultimul moment că nu va fi prezent, însă l-a nominalizat pe Gabriel Oprea să-i ţină locul, ceea ce l-a nemulţumit şi mai tare pe Traian Băsescu, a transmis presa centrală. Asta deşi nu există nicio prevedere constituţională sau legală prin care premierul este obligat să participe la învestirea miniştrilor.

În plus, Traian Băsescu a mai susţinut că, după ce a primit informarea serviciilor în legătură cu Darius Vâlcov, l-a întrebat pe premier dacă îşi menţine propunerea. Acesta i-a răspuns retrimiţându-i numirea lui Darius Vâlcov în funcţia de ministru delegat pentru Buget.

Şeful statului a declarat miercuri că există o serie de fapte petrecute în mandatul de primar al lui Darius Vâlcov, sesizate de diverse organe ale statului, despre care nu se ştie când şi dacă vor începe. Precizând însă că "nu este vorba despre faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal".

CITEŞTE ŞI: INCREDIBIL ce s-a întâmplat la COTROCENI! Învestitură AMÂNATĂ

Citit 761 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 14:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.