Primăria Galaţi vrea să vândă LOCUINŢELE ANL/ Cine poate cumpăra şi la ce PREŢ

Primăria Galaţi vrea să vândă LOCUINŢELE ANL/ Cine poate cumpăra şi la ce PREŢ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a postat ieri, pe site-ul propriu, spre consultare publică, un regulament privind vânzarea locuinţelor ANL aflate în proprietatea statului român şi în administrarea Consiliului local al municipiului Galaţi. Este vorba despre cele peste 800 de apartamente ANL care au fost date în folosinţă în Galaţi.

Cine poate cumpăra

Regulamentul prevede că locuinţele se pot vinde titularilor contractelor de închiriere şi/sau persoanelor în beneficiul cărora s-a continuat închirierea, numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular sau persoană.

Vânzarea nu este condiţionată de vârsta solicitantului, ci de alte criterii. Primul este ca titularul contractului de închiriere şi membrii familiei acestuia - soţ/soţie, copii şi/sau alte persoane aflate în întreţinerea sa - să nu deţină o altă locuinţă în proprietate, inclusiv casă de vacanţă. De asemenea, venitul mediu brut de familie, la data vânzării, să nu depăşească cu sută la sută salariul mediu brut pe economie, iar solicitantul să nu figureze cu debite la plata cheltuielilor de întreţinere şi chirie.

Care-i preţul

Regulamentul prevede că preţul de vânzare al locuinţei se compune din valoarea de vânzare a locuinţei la care se adaugă comisionul de unu la sută din aceasta. Preţul de vânzare se achită integral la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare din sursele proprii ale solicitantului şi/sau din credite contractate de acesta de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, în termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data înscrierii dreptului de proprietate în cartea funciară sau în rate lunare cu un avans minimum 15 la sută din valoarea de vânzare. Sumele obţinute din vânzarea locuinţelor ANL sunt destinate exclusiv finanţării construcţiei de locuinţe.

Citit 6161 ori Ultima modificare Joi, 28 August 2014 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.