PAMFLET/ Traseişti din toate zările, urniţi-vă!
Foto: De la stânga la dreapta: traseist, traseist, traseist...

PAMFLET/ Traseişti din toate zările, urniţi-vă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Rubrica „Pamflet” a "Vieţii libere" vă prezintă cele mai recente evenimente din Galaţi legate de ordonanţa lui Ponta, denumită popular „Păsărică, mută-ţi cuibul”


Eugen Durbacă le râde în nas pesediştilor: “Pentru traseism chiar aveaţi nevoie de lege?”

Senatorul Eugen Durbacă este de-a dreptul amuzat de ultimele acţiuni ale actualei puteri, care se foloseşte de ordonanţe de urgenţă pentru a legitima trecerea de la un partid la altul. Potrivit unor apropiaţi, de când a auzit ştirea, Durbacă râde întruna ca nebunul. “Nu se poate aşa ceva, ăştia nu sunt normali la cap... Cum să ai nevoie de lege ca să schimbi partidul? Ce, suntem în junglă? Unde s-a mai auzit de aşa ceva? Băăăi, pesediştii ăştia sunt tare proşti. Păi uite la mine. Eu toată viaţa am fost traseist, m-am înhăitat cu toţi până acum. Vi se pare că am avut nevoie de vreo lege specială?”, a declarat senatorul Eugen Durbacă într-un hohot de râs. După ce a fost informat elegant de un coleg de partid actual că ordonanţa se referă doar la primari, Eugen Durbacă a şi sărit ca ars. “Păi şi eu sunt primar. Odată ce ai fost ales în funcţie rămâi primar pe viaţă. Deci pot să schimb partidul. Mă, deci fii atent, imediat ce se bagă legea, să-mi zici şi mie, că a doua zi vreau să îmi bag actele la UDMR. Am auzit că fac ăia un gulaş...”, a spus pofticios Durbacă.

Stan abia aşteaptă perioada de tranferuri: “Vreau să prind un contract afară”

Marius Stan este nerăbdător să profite de legea pesediştilor cu privire la traseismul politic. El vrea neapărat să îşi găsească un alt loc politic, unde să scape de dictatura lui Dobre. “Foarte probabil o să iau UNPR-ul pe persoană fizică, că par să aibă nevoie de cineva care să îi manevreze”, a spus deja fostul liberal. De fapt, Marius Stan ar fi vrut o serie de completări la legea traseismului politic. “În primul rând, eu aş fi vrut să ai posibilitatea să îţi alegi nu doar partidul, ci şi oraşul în care să fii primar. Evident, după ce au fost ales. De exemplu, dacă eu ies primar la Galaţi, să am 45 de zile la dispoziţie să îmi aleg partidul din care să fac parte şi oraşul în care să fiu primar. Am vorbit şi cu edilul din New York, este de acord cu propunerea, el s-ar băga de exemplu să fie ales la el în America şi să se bage primar la Smulţi, după ce se înscrie la Partidul Poporului Dan Diaconescu”, a completat Stan. De altfel, propunerea primarului Galaţiului a fost primită cu entuziasm de toţi edilii de pe mapamond, care au cerut să nu mai fie legaţi de glie. “I want to break free, vreau să mă înscriu în Partidul România Mare şi să fiu primar în Mumbai. Depinde, de fapt, ar trebui mai întâi să iau în calcul şi oferta celor din Caracal”, a declarat primarul Londrei. Pentru Primăria Galaţi s-a oferit deocamdată primarul consumator de marijuana din Toronto.

De când i-au fost băgaţi PDL-iştii pe gât, Dobre se gândeşte să plece: “Legea e doar pentru primari?”

Victor Paul Dobre este un car de nervi de când este nevoit să stea la aceeaşi masă cu cei mai proaspeţi leberali gălăţeni, Mircea Toader, Nicuşor Ciumacenco şi Doruleţ Resmeriţă. „O să citesc şi eu mai bine ordonanţa lui Ponta cu plecările la alte partide, că tare sună bine acum pentru mine. Sper că ai voie să pleci la un alt partid chiar dacă nu eşti primar, pentru că nu mai suport. Uite, până aici mi-a ajuns, până-n gât”, s-a plâns Dobre unor apropiaţi. În schimb, pedeliştii sunt foarte mulţumiţi de ceea ce au realizat până acum. “La PSD aveam lovele. Multe, frate, acolo în sediu nu aveai loc unde să pui un dosar, nu te puteai aşeza pe un scaun din cauza valizelor cu lovele. La PDL erau şi mai multe lovele, mai ales în biroul lui Toader. Dar parcă lipsea ceva… Aveam nevoie de tradiţie. Asta avem aici, la PNL, asta e frumos aici. E partid mare, cu istorie… Degeaba ai lovele, dacă nu ai tradiţie. Chiar mă bucur că ne-am băgat pe felie cu PNL-ul ăsta. Cu atât mai mult cu cât nu te mai bagă ăştia la traseişti dacă vrei să te muţi dintr-o parte în alta. Uite, dacă eu de exemplu, aş ieşi primar la Galaţi pe listele ACL-ului, aş vrea apoi să mă mut la ACL. Adică de la PDL la PNL, m-aţi înţeles?”, a spus noul liberal, Nicuşor Ciumacenco.

Regulă nouă: alegătorii vor putea scrie pe buletinele de vot şi localitatea în care va fi ales primarul

După senzaţionala regulă a traseismului politic, pesediştii au mai venit cu o idee, prin care ar putea îmbunătăţi calitatea serviciilor prestate comunităţii de către politicieni. Astfel, la alegeri, odată cu persoana votată, electoratul ar putea desemna şi oraşul în care respectiva persoană să ocupe funcţia. “Să luăm un exemplu absolut la întâmplare. Bunăoară, cineva ar dori să îl voteze pe Eugen Durbacă... mă rog, puţin probabil, dar mai sunt unii care-s cu capul... Bun, hai să nu divagăm. Alături, pe buletinul de vot poţi să treci localitatea în care vrei ca Durbacă să fie primar. De exemplu... ai boală pe cei din Brăila? Pac, scrii acolo Brăila. Sau vrei să îi îngheţe curul lui Durbacă? Pac, scrii acolo Novosibirsk. Deşi, între noi fie vorba, ăia au pe acolo petrol şi sigur îndură Durbacă puţin frig ca să mai scoată nişte lovele”, a declarat un pesedist anonim. Propunerea a fost primită cu entuziasm de marea masă a electorilor din România, însă, pentru că nu e deloc bine văzută de un grup restrâns de politicieni, nu are nicio şansă să devină vreodată lege.

TraSEU de BOU

Pamflet în versuri:

Homo nesimţitus (fani şi fane... aiurea-n tramvai)

Ăsta-i homo nesimţitus:/ imbecil contemporan,

mizerabil pus în slujba/ celui acru şi profan,

ticălos de cursă lungă,/ urlător la cer, la stele,

pui de hâd, pui de năpârcă,/ pui de loază, pui de lele...!

Pui pariu că nu se poate/ să nu fie într-o dungă

şi câştigi fără emoţii.../ fanul poartă mintea-n pungă,

poartă bani în tărtăcuţă,/ poartă fiare prin organe,

umblă însoţit de brute,/ tâmpi, gherţoi, târtani şi fane...!

Fane... care mai de care:/ paraşute mărunţele,

glorii pline cu grăsime,/ mâzgălite, seci, rebele,

râncede, sule/menite,/ date-n scârţ, calde, scorţoase,

cu mutelci şi tinichele/ până-n sânge, până-n oase...!

Şi, cu poftă diavolească/ de instrucţie şi şcoală,

toţi şi toate-şi fac (de-a pururi)/ estimări şi socoteală:

ea e dreapta, ea e stânga.../ cea, plăvană! hăis, plăvan!...

Ăsta-i homo nesimţitus.../ imbecil contemporan!

                                                                                Submarin Cosorescu

Bula cetăţeanului, bula politicianului

Silviu Bacalum nu se va mai ocupa de evenimente

Stan: „Cheltuielile pentru concerte, reduse cu 60 la sută”

Sătul să tot sărăcească bugetul local prin intermediul unor evenimente de stradă, primarul Marius Stan a decis să mai taie din cheltuieli. „Am umblat puţin la bani, în sensul că vom tăia cam 60 la sută din cheltuieli. Nu vom face rabat de la calitate, vor veni aceleaşi trupe, vom avea bannere la fel de mari ca şi până acum, totul va fi normal. Atâta doar că nu se va mai ocupa de evenimente domnul Captain Planet Bagătun”, a spus Marius Stan. Primarul Galaţiului a sugerat şi altor instituţii de stat să procedeze la fel pentru eliminarea cheltuielilor suplimentare. „Dacă îl daţi afară pe Bagătun vă dublaţi bugetul. Şi nu cred că e vorba că scăpaţi de salariul lui. Scăpaţi doar de veniturile lui”, a completat Stan.

VeniTunuri

TVG, zdruncinată financiar din temelii

Pâslaru a plătit un salariu unui angajat

Zile de cumpănă la televiziunea locală TVG, manageriată de Florin Pâslaru. Se pare că, din neatenţia contabilei, unul dintre angajaţii trustului a primit un salariu restant din 2001, astfel că întreaga balanţă financiară a TVG a fost dată peste cap. „Suntem în criză profundă. Nu s-a mai întâmplat aşa din 2000, când, în bonomia mea, am dat trei prime de Paşti. Încercăm acum, pe căi legale, să recuperăm banii de la angajat, în sensul că îi dăm tot felul de amenzi. Dar, al dracu', omul zice că să-i oprim din salariul următor. Păi ce facem aici? Ne revenim în 2020?”, a turbat Pâslaru de nervi. Potrivit unor surse din interiorul instituţiei, o altă soluţie la îndemână ar fi ca Pâslaru să nu îşi mai pună benzină la maşină din banii firmei timp de două săptămâni, însă, din câte se pare, acest lucru ar fi inacceptabil pentru patronul TVG.

Criţă Financiară

Suporterii Oţelului i-au mulţumit lui Râpă

Abia acum înţelegem de ce ai plecat la Steaua”

Suporterii Oţelului din Galaţi au, în sfârşit un motiv de bucurie. Acesta nu este legat, evident, de situaţia echipei cu care ţin, ci de cea a echipei pe care o urăsc, Steaua Bucureşti. Mai mulţi suporteri gălăţeni i-au transmis mesaje de felicitare miercuri seară fostului fundaş dreapta al echipei campioane din 2011, Cornel Râpă. „Cornele, îţi mulţumim că exişti”, „Eşti fenomenal, ai intrat definitiv în inimile noastre. Te îmbrăţişăm cu drag!” sau „M-o ţii tot aşa, Cornele, bravo! Acum înţelegem de ce ai plecat la Steaua. Dacă atunci când ai făcut-o te-am urât, acum înţelegem în sfârşit ce ai urmărit, motiv pentru care îţi transmitem toate cele bune. Felicitări, Cornel!”, sunt doar câteva dintre mesajele de felicitare care au curs pe pagina personală de Facebook a actualului stelist. Deşi s-a ferit să dea like la aceste mesaje, Cornel Râpă a demonstrat încă o dată că este un oţelar adevărat. „Ca orice oţelar adevărat, urăsc şi eu Steaua. M-am gândit că, din interior, pot face mai mult rău echipei decât din afara ei. Sper că m-am ridicat la nivelul aşteptărilor suporterilor gălăţeni. Vă iubesc”, le-a transmis Cornel unor apropiaţi.

SăpăLiga Campionilor

 

Un convoi umanitar rusesc a ajuns la Giurgiuleşti

Niet Ukraina, na Cudalbi haraşo”

 

Convoaiele umanitare ruseşti au reuşit în sfârşit să traverseze Ucraina şi au intrat joi seară pe teritoriul Republicii Moldova, în satul Giurgiuleşti, la 15 kilometri de Galaţi. Potrivit unor informaţii ale Ambasadei Rusiei la Bucureşti, convoiul ar urma să ajungă astăzi într-un sat din judeţul Galaţi, însă deocamdată numele localităţii nu a fost dezvăluit. Deşi nu există date certe, se pare că mai mulţi şoferi de tir ruşi au fost auziţi spunând „Niet Ukraina, na Cudalbi haraşo”. De asemenea, se pare că toate tirurile din convoi sunt încărcate doldora cu baxuri de votcă. „Le-am lăsat să treacă pentru că nu aveau armament. În plus, au zis că nu se opresc la noi”, a declarat un ministru ucrainean. Aparent fără nicio legătură cu acest eveniment, autorităţile locale din Cudalbi au declarat stare de urgenţă din cauza faptului că toţi prunii din sat au fost scuturaţi de o grindină puternică. „Am cerut ajutoare de la UE, de la SUA şi chiar din Est. O să vedem dacă primim ceva”, spus Mitică Păhărel, din Cudalbi.

Stau la TIRă

Minune pe strada de la Liceul Sportiv

A fost văzut un muncitor cu un târnăcop

Locuitorii din zonă povestesc că, după aproape două luni de când s-a închis circulaţia în Micro 19 pe strada din faţa Liceului cu Program Sportiv, un muncitor dotat cu târnăcop a trecut pe acolo. „Chiar m-am mirat. Am crezut că vrea să se apuce de treabă”, a spus un locatar.

Asfalt Mango

Scenariu sumbru la Apaterm după plecarea lui Didi Dumitru

„Societatea riscă să iasă din insolvenţă”

Marius Stan prevesteşte un scenariu de groază la Apaterm după ce managerul Didi Dumitru a plecat de la conducerea instituţiei. „Ne gândim la tot ce poate fi mai rău. E posibil chiar să iasă din insolvenţă”, a spus primarul Marius Stan. Analiştii politici nu sunt chiar atât de categorici: „Anul acesta nu va face profit”.

Apaterminatorul

CITEŞTE ŞI: PAMFLET/ Corupţii noştri sunt mai buni decât ai lor

Citit 1788 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 August 2014 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.