Zona Liberă a funcţionat UN AN FĂRĂ Consiliu de Administraţie/ Numirea ad-hoc a stârnit DISPUTE

Zona Liberă a funcţionat UN AN FĂRĂ Consiliu de Administraţie/ Numirea ad-hoc a stârnit DISPUTE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numirea, după mai bine de un an, a unui nou Consiliu de Administraţie la Zona Liberă Galaţi a stârnit vii dispute în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local.

Consilierul local PNL Mihail Bucatanschi a acuzat că proiectul a apărut cu trei ore înainte de şedinţă. Şi asta în condiţiile în care, paradoxal, din 25 iulie 2013, Zona Liberă funcţionează fără Consiliu de Administraţie. Ce s-a întâmplat? Aleşii au numit, pe 16 aprilie 2013, consilii de administraţie la toate societăţile şi regiile subordonate CL. Instituţia Prefectului a atacat în contencios doar hotărârea privind Zona Liberă, pe motiv că în componenţa CA nu exista şi un reprezentant al Ministerului Finanţelor. Mai mult, Primăria nu făcuse dovada că persoanele numite în CA au experienţă în administrarea sau managementul unor societăţi comerciale. Aleşii au revocat decizia cu pricina, pentru că, oricum, fiind atacată în contencios, hotărârea era suspendată de drept, deci CA-ul nu putea funcţiona.

Iată că aleşilor le-a trebuit mai bine de un an să găsească un nou Consiliu de Administraţie. Şi nici de această dată, propunerile nu au fost însoţite de CV-urile celor propuşi: Ioan - Francisc Bărbuţ (medic, PNL), Costel-Cătălin Vasiliu, Sterian Docan şi Adrian Ţârlea, cel de-al cincilea membru urmând să fie numit de Ministerul de Finanţe.

Dispute a stârnit şi faptul că membrii CA au fost numiţi prin vot deschis, Bucatanschi considerând că, fiind vorba de persoane, ar fi trebuit un votat secret. Proiectul a fost aprobat cu un vot împotrivă şi patru abţineri şi rămâne de văzut dacă va fi validat de prefect. Membrii CA vor fi remuneraţi cu o indemnizație fixă lunară, în procent de zece la sută din remunerația lunară a directorului general.

Citeşte şi: PRIMARUL Marius Stan îşi mazileşte "generalii". A început EVALUAREA DIRECTORILOR

Citit 2195 ori Ultima modificare Duminică, 31 August 2014 22:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.