Pentru FLUIDIZAREA TRAFICULUI spre Brăila şi Tecuci/ Ministrul Oprea îi face drum lui Stan prin curtea Poliţiei de Frontieră

Pentru FLUIDIZAREA TRAFICULUI spre Brăila şi Tecuci/ Ministrul Oprea îi face drum lui Stan prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De două ori au aprobat, până acum, aleşii locali realizarea unui drum de legătură între bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici şi s-au „lovit” de gardul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, prin curtea căruia voiau să treacă.

Dacă primele două tentative au eşuat, cea de-a treia are şanse maxime să se transforme în realitate. Motivul? Primarul Marius Stan are, după cum singur a mărturisit, „un prieten foarte bun” nu doar în fruntea Guvernului, ci şi în fruntea ministerului care îi poate „ceda trecerea” prin curtea Poliţiei de Frontieră, pe vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, sub cascheta căruia se află Poliţia de Frontieră.

A treia oară, cu noroc

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au votat, la propunerea primarului, iniţierea procedurii legale pentru realizarea unui drum de legătură între bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici. Pentru realizarea drumului, ale cărui cheltuieli ocazionate de lucrări conexe vor fi finanţate de la bugetul local, este necesar ca un teren de 10.358 mp, aflat în proprietatea Poliţiei de Frontieră Galaţi, lângă Turnul TV, să treacă din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne în domeniul public al municipiului Galaţi şi administrarea Consiliului Local. Documentul votat constituie, de fapt, cererea adresată Executivului, în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

Cum spuneam, asemenea hotărâri au fost aprobate şi în 2005, şi în 2013, când s-a cerut transferul unui teren în suprafaţă de 6.110 mp, respectiv, 4.154 mp din curtea aceleiaşi instituţii, dar fără rezultat.

De ce este necesar?

Potrivit documentelor care însoţesc cererea adresată Guvernului, un asemenea drum este necesar pentru fluidizarea traficului din zonă. În Micro 21, se află două importante centre comerciale, iar cele două bulevarde principale, Oţelarilor şi Dunărea, preiau o bună parte din traficul autovehiculelor care se deplasează pe drumul de legatură dintre Brăila şi Galaţi, respectiv Tecuci şi Galaţi, fapt care determină blocaje repetate ale circulaţiei pe cele două artere.

Cum va arăta noua şosea

Potrivit primarului Marius Stan, şoseaua care va străbate curtea Serviciului Poliţiei de Frontieră va avea doar două benzi în loc de patru, pentru că, în caz contrar, ar fi fost necesară demolarea unei clădiri. „Venim din partea de nord a oraşului pe patru benzi, expropriind şi de la Piaţă până în Brăilei (strada Traian), şi ieşim pe patru benzi până în Faleză, iar din Faleză să ieşim pe patru benzi până înspre Brăila, prin curtea Poliţiei. Într-adevăr, acolo se strangulează puţin drumul, la două benzi”, a spus Stan.

Cât despre aprobarea în Guvern a transferul de teren, aceasta este mai degrabă o formalitate. Stan a anunţat că intenţionează să treacă la UNPR, al cărui lider naţional este vicepremierul Gabriel Oprea. „Mă bazez pe prietenia lui şi pe sprijin în tot ceea ce înseamnă proiectele pentru Galaţi”, a spus Stan.


CITEŞTE ŞI: Primarul Marius Stan ar putea PĂRĂSI PNL în perioada de "TRANSFERURI POLITICE"

Citit 3792 ori Ultima modificare Luni, 01 Septembrie 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.