Gălăţenii s-au săturat de RUINELE GARAJELOR! Restructurarea urbană de la Ancora bate pasul pe loc (FOTO)

Gălăţenii s-au săturat de RUINELE GARAJELOR! Restructurarea urbană de la Ancora bate pasul pe loc (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din luna aprilie şi până acum, timpul pare să fi înţepenit în Complexul Ancora. Singurele schimbări sunt bălţile mari care se acumulează după fiecare ploaie şi buruienile care au crescut în voie. Ruinele garajelor parţial demolate stau ameninţătoare în aşteptarea unei victime peste care să se prăvălească. Nederanjaţi de peisajul dezolant, proprietarii garajelor încă funcţionale îşi continuă viaţa la garajul devenit spaţiu cu altă destinaţie.

"Aşa a rămas de când au început lucrările de demolare. Nu e normal ce se întâmplă, mai bine le lăsau cum erau! Măcar nu era noroi! Se pot dărâma oricând pereţii rămaşi, ar trebui măsuri - pusă o plasă care să protejeze zona", ne-a declarat dl Valentin, locatar al cartierului.

„Parcă e după bombardament aici! Doamne! Uitaţi-vă la buruienile alea, a crescut şi cânepă! Vai, ştiţi ce mizerie e? Şi un miros că mă ţineam cu mâna de nas zilele trecute! Ne-au spus că face parc aici. Şi?! Una spun şi alta fac”, ne-a spus revoltată şi doamna Radu.

„A distrus ce-a distrus, nu face nimic, a lăsat gropi şi mizerie! Acesta e primarul!”, a tras concluzia domnul Aurel Pometcov, tot locatar din Ancora.

Teoria suna bine

La începutul lunii iulie, Primăria ne informa că parcarea Complex Ancora este încă în faza de studiu de fezabilitate, studiu ce urmează să fie actualizat prin completarea cu valoarea despăgubirilor care vor fi acordate proprietarilor de garaje. Despăgubirile trebuiau stabilite de către expertul evaluator, ales în urma unei achiziţii publice.

CITEŞTE ŞI: Cale de acces specială către viitoarea PARCARE de la Ancora

Optimistă, municipalitatea estima că în luna august 2014 va demara procedura de expropriere a garajelor şi a terenurilor. Şi estima că în termen de 90 de zile de la data declanşării procedurii de expropriere zona va fi liberă de construcţii. Şi că după aprobarea de către Consiliul Local a variantei finale a studiului de fezabilitate va scoate la licitaţie contractul de proiectare cu execuţie a lucrărilor de amenajare parcare Ancora. N-a demarat nimic!

Practica ne omoară

Nici zona cu garaje nu a fost declarată de utilitate publică, nici n-a fost supus aprobării studiul de fezabilitate cu noii indicatori tehnico-economici ai proiectului, care să cuprindă tot: parcare pentru autoturisme şi biciclete, zonă de socializare, o cale rutiera de acces între strada Roşiori şi strada Alexandru Lăpuşneanu, nici despăgubiri nu s-au stabilit.

Explicaţia autorităţilor este că de vină sunt proprietarii de garaje, care n-au vrut să cadă la înţelegere cu Primăria şi ţin cu dinţii de garaje. Prin urmare, nimeni nu poate spune când se va pune în aplicare măreţul plan de restructurare urbană! Păcat!

Citit 3406 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.