Municipalitatea gălăţeană este OBLIGATĂ să refacă spaţiul verde pe o stradă din oraş

Municipalitatea gălăţeană este OBLIGATĂ să refacă spaţiul verde pe o stradă din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Municipalitatea nu a avut aviz de mediu pentru tăierea arborilor de pe strada Democraţiei şi pentru lucrarea de modernizare a acesteia, în schimb, potrivit datelor furnizate de către comisarul şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, cât şi potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei de Mediu, Primăria Galaţi a primit o decizie a etapei de încadrare, care ţine loc de aviz de mediu pentru realizarea proiectului.

„Când au început demersurile de modernizare a străzii Democraţiei, nu exista Legea 88/2014, care completează Legea 24/2007 şi care introduce obligativitatea obţinerii avizului Agenţiei pentru Protecţia Mediului de către administraţiile publice locale pentru decizia de a tăia arbori. Această lege a apărut abia în luna iulie. Municipalitatea a obţinut în toamna anului trecut o decizie a etapei de încadrare, care ţine loc de aviz”, ne-a explicat comisarul şef, Iulian Cosma.

În schimb, una din condiţiile de realizare a proiectului este ca Primăria, după finalizarea lucrărilor de modernizare a străzii Democraţiei, să refacă spaţiul verde distrus.

„Terenurile afectate prin realizarea proiectului vor fi aduse la stadiul de funcţionalitate avut anterior, cu refacerea spaţiilor verzi”, arată documentul postat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului pe 13.09.2013.

Citit 1622 ori Ultima modificare Vineri, 05 Septembrie 2014 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.