Consultarea publică, la final/ Gălăţenii, preocupaţi de restructurarea cartierului Dunărea
Foto: Foto: Anca Melinte

Consultarea publică, la final/ Gălăţenii, preocupaţi de restructurarea cartierului Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două zile, zeci de gălăţeni au trecut pragul Universităţii „Dunărea de Jos” pentru a discuta cu elaboratorii Planului Urbanistic Zonal despre restructurare urbană a cartierului Dunărea.

Mai bine de jumătate dintre ei erau deţinătorii unor chioşcuri şi spaţii comerciale pe Aleea Comerţului din Micro 19, dar şi în microraioanele 18, 20 şi 21 şi erau preocupaţi doar de soarta afacerii lor. Speriaţi că şi-ar putea vedea chioşcurile dărâmate, unii s-au arătat dornici să se constituie într-o asociaţie şi să contribuie chiar ei la civilizarea comerţului, investind în chioşcuri tip, după un proiect stabilit de municipalitate. Răspunsul elaboratorilor a fost că documentaţia conţine doar propuneri preliminare de restructurare urbană, deci nu e nimic bătut în cuie. Reacţia atât de puternică şi impactul economico-social serios pe care îl are forma iniţială a PUZ-ului îi va determina pe arhitecţi să regândească propunerile preliminare făcute, în special pentru Aleea Comerţului.

Au fost şi gălăţeni interesaţi de parcări şi de demolarea garajelor, iar unii s-au arătat dispuşi să renunţe la construcţia provizorie şi să plătească pentru un loc de parcare. Alţii au cerut să li se prezinte în întregime planul, şi, dacă la început erau sceptici, la final s-au arătat încântaţi de cele aflate.

Joi este ultima zi în care planul de restructurare urbană este supus consultării publice şi în care gălăţenii îşi mai pot exprima observaţii, propuneri şi sugestii în urna special amplasată în holul Universităţii. Elaboratorii promit că vor citi cu atenţie fiecare opinie şi, în funcţie de observaţiile gălăţenilor, vor modifica planul urbanistic.

CITEŞTE ŞI: A început restructurarea urbană în CARTIERUL DUNĂREA/ Pentru ce cheltuieşte PRIMĂRIA peste 3,2 milioane de lei (FOTO)

Citit 1433 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.