Facultate fără bac şi traseism politic - PMP critică ordonanţele Guvernului Ponta

Facultate fără bac şi traseism politic - PMP critică ordonanţele Guvernului Ponta
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aflaţi în vizită la Galaţi, Eugen Tomac (director de campanie al PMP), Gabriel Berca (vicepreşedinte al PMP) şi Rizia Tudorache (secretar executiv al PMP) au criticat aspru ordonanţa de urgenţă a Guvernului Ponta prin care tinerilor li se permite să urmeze o facultate fără să aibă o diplomă de bacalaureat, dar şi pe cea care promovează traseismul politic.

„Politicienii îşi pierd minţile. Ordonanţa care permite ca elevii să meargă la facultate fără bac este absolut revoltătoare, o insultă la adresa celor care preţuiesc învăţământul şi care depun eforturi pentru a obţine rezultate foarte bune. Nu mai vorbim de ordonanţa care dă frâu liber la traseism şi practic este o adevărată prigoană în acest moment în întreaga ţară, presiuni pe care românii le puteau întâlni doar în perioada comunistă, lucru extrem de grav pentru societatea şi democraţia românească”, a afirmat Eugen Tomac, criticând, totodată, lipsa de reacţie a Avocatului Poporului.

În asentimentul său a fost şi Gabriel Berca, care a precizat că „Ordonanţa produce efecte devastatoare în administraţie”. „Avocatul Poporului nu intervine. Această ordonanţă, dacă ar fi declarată neconstituţională prin contencios administrativ se poate cere suspendarea primarilor, lucru care duce la imposibilitatea exercitării funcţiei de primar până la judecata pe fond. Aici este miza. De aceea, acest domn avocat al poporului nu intervine”, a declarat vicepreşedintele PMP.

Citit 1476 ori Ultima modificare Joi, 11 Septembrie 2014 21:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.