Vom avea „undă verde” pentru ŞOFERI, pe patru AXE RUTIERE din Galaţi

Vom avea „undă verde” pentru ŞOFERI, pe patru AXE RUTIERE din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria a demarat un proiect cu finanţare europeană prin care 35 de intersecţii şi 26 de treceri de pietoni de pe arterele principale din Galaţi vor fi modernizate. Proiectul, lansat ieri de către municipalitate, vizează crearea sistemului „undă verde”, montarea de camere video pentru supravegherea traficului, dar şi realizarea unui Centru de Comandă şi Control unic pentru coordonarea activităţilor de management trafic şi supraveghere video.

De asemenea, proiectul de îmbunătăţire a condiţiilor de circulaţie rutieră prevede şi introducerea semafoarelor pietonale dotate cu buton de activare, dar şi cu dispozitive audio de avertizare. În total este vorba de investiţii de 19,2 milioane de lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă 18,6 milioane de lei.

Zonele care vor beneficia de un sistem de trafic modern sunt concepute ca axe rutiere, iar acestea sunt: strada Brăilei – Bulevardul George Coşbuc, Bulevardul Siderurgiştilor – Bulevardul 1 Decembrie 1918 – Bulevardul Traian Vuia – Henri Coandă, strada Brăilei – strada Domnească – strada Prundului şi strada Traian, până în nord, dar şi Basarabiei – strada Tecuci – Bulevardul George Coşbuc – strada Domnească. Sistemul nu este destinat numai conducătorilor auto care ar trebui să parcurgă o axă într-un timp redus, ci şi protecţiei pietonilor.

Prezent la conferinţa de lansare a proiectului, primarul Marius Stan a spus că, pe viitor, centrul de comandă şi supraveghere rutieră va fi completat şi cu alte sisteme menite să ducă la îmbunătăţirea siguranţei în spaţiile publice. „Vom introduce sistemul de supraveghere şi pentru zonele mai periculoase şi cu un grad de infracţionalitate mai mare din oraş. Un deziderat pentru mine este ca proiectele acestea să fie corelate şi cu proiectele de supraveghere în şi în jurul şcolilor. Acest lucru cred că va aduce cetăţenilor un grad de siguranţă sporit”, a declarat primarul Marius Stan.

În acest moment, în ceea ce priveşte proiectul "undă verde", municipalitatea se află în faza pregătirii licitaţiilor pentru achiziţionarea echipamentelor şi a manoperei.

Citit 3173 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 14:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.