ABSURD DE GALAŢI/ Cât îi pasă Primăriei de părerea gălăţenilor

ABSURD DE GALAŢI/ Cât îi pasă Primăriei de părerea gălăţenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde! Deşi pare cu adevărat preocupată să schimbe în bine faţa oraşului, când e vorba să-i întrebe şi pe gălăţeni ce părere au, Primăria calcă-n străchini. Cel puţin aşa a dovedit la recenta consultare publică asupra planului de restructurare urbană a cartierului Dunărea. Pe site-ul Primăriei, întâlnirea cu arhitecţii care au realizat documentaţia era anunţată în zilele de 8 şi 9 septembrie 2014. În pliantele difuzate, însă, întâlnirea era pe 9 şi 10 septembrie. Ironic vorbind, dacă veneau în fiecare zi, tot ar fi dat gălăţenii de arhitecţi.

O altă situaţie paradoxală s-a petrecut şi la dezbaterea propriu-zisă a planului, unde autorităţile se tot minunau de ce n-au venit decât trei cetăţeni şi înfierau dezinteresul gălăţenilor. Aveau să fie contrazişi de zecile de gălăţeni care, în următoarele două zile, au curs fără întrerupere pentru a discuta cu arhitecţii. De ce n-au venit şi la dezbatere? Pentru că nimeni nu i-a chemat. Chiar şi presa a „nimerit” acolo întâmplător, pentru că n-a chemat-o nimeni. Tot absurd a fost şi faptul că Primăria nu a afişat decât pe internet propunerile de restructurare urbană, în holul Universităţii fiind expuse doar nişte hărţi adresate, mai degrabă, unui public avizat.

Dacă avem în vedere şi paradoxurile cuprinse în documentaţia arhitecţilor bucureşteni, de exemplu că aleea pietonală care leagă Şcoala 22 de Şcoala 29 este accesibilă, când în realitate, după închiderea Pieţei din Micro 19, este blocată, străzile „rebotezate” şi faptul că urbaniştii au aflat pe ultima sută de metri că în Micro 19 se va face o parcare, deci se desfăşoară deja o investiţie de restructurare urbană, putem trage o singură concluzie. Absurd, dar adevărat! 

CITEŞTE ŞI: ABSURD DE GALAŢI/ Peticeală cu fonduri europene

Citit 1267 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.