ŞEFII din Consiliul Judeţului JONGLEAZĂ din nou cu LEGEA/ O hotărâre a CJ ar putea fi invalidată de Prefectură

ŞEFII din Consiliul Judeţului JONGLEAZĂ din nou cu LEGEA/ O hotărâre a CJ ar putea fi invalidată de Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un proiect de hotărâre care vizează o rectificare bugetară la nivelul Consiliului Judeţului ce a fost adoptat, joi, 18 septembrie 2014, în şedinţa extraordinară a CJ, prin votul aleşilor judeţeni ai PSD, PC şi UNPR, are mari şanse să nu primească girul legalităţii din partea Instituţiei Prefectului. Asta pentru că preşedintele Nicolae Bacalbaşa a hotărât, pe ultima sută de metri, să nu-şi mai asume amendamentul privind distribuirea unor sume de bani şi şi-a retras semnătura. PSD a schimbat amendamentul cu un altul, dar însoţit de semnătura vicepreşedintelui Cornel Hamza, fără a avea însă un număr de înregistrare şi totodată fără să fie depus la „mapa” aleşilor în termenul legal prevăzut în Regulamentul de funcţionare al Consiliului Judeţului.

„Este vorba despre un amendament pe care preşedintele Bacalbaşa şi l-a retras, nu şi l-a mai asumat, care are şi un număr de înregistrare. Cu cinci minute înainte de şedinţa din plen, ni s-a adus acelaşi amendament, dar cu un alt semnatar, care nu are nici măcar număr de înregistrare, ceea ce înseamnă că s-a produs o infracţiune. S-a încălcat legea”, a afirmat democrat-liberalul Ion Ştefan, care a precizat că va face o sesizare către prefectul de Galaţi.

 

 

De altfel, şi Paul Puşcaş, secretarul Consiliului Judeţului, a recunoscut că cel de-al doilea amendament a încălcat Regulamentul CJ. „Primul amendament a fost depus în termenul legal. În Regulament se precizează, într-adevăr, că se depune cu două ore înainte…”, a afirmat Paul Puşcaş.

„Înţeleg că cel de-al doilea este depus în afara termenului. Mulţumesc, domnule secretar”, a replicat consilierul PDL Costel-Anghel Căluean, cel care a şi ridicat această problemă în plen.

În ciuda comentariilor, vicepreşedintele CJ Cornel Hamza nu a recunoscut că a încălcat legea, continuând să susţină că este acelaşi amendament, chiar dacă semnătura a fost schimbată, iar actul nu avea număr de înregistrare.

Rămâne de văzut ce decizie va lua conducerea Prefecturii în acest caz.

CITEŞTE ŞI: CENZURĂ COMUNISTĂ în instituţiile din subordinea CJ, din ordinul lui NICOLAE BACALBAŞA!

Citit 7489 ori Ultima modificare Vineri, 19 Septembrie 2014 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.