Petrecerile PRIMĂRIEI, aspiratoare de bani, nu şi de turişti, ACUZĂ Nicuşor Ciumacenco

Petrecerile PRIMĂRIEI, aspiratoare de bani, nu şi de turişti, ACUZĂ Nicuşor Ciumacenco
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evenimentele de divertisment organizate de municipalitatea gălăţeană, pentru care Primăria a cheltuit sume exorbitante, nu au resuscitat oraşul din punct de vedere turistic.

Democrat-liberalul Nicuşor Ciumacenco, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a ACL (PNL+PDL), a declarat că Galaţiul are, în prezent, de două ori mai puţini turişti decât Brăila, iar afacerile micilor proprietari de pensiuni şi moteluri sunt în cădere liberă.

„În ultimii doi ani, milioane de euro din bugetul Galaţiului au fost risipite sub pretextul dezvoltării turistice sau atragerii de investitori străini (…) Dacă în perioada iunie 2012 - iunie 2013, toate pensiunile turistice gălăţene au vândut 4.800 de nopţi de cazare (o medie lunară de 400 de nopţi), în perioada similară 2013 – 2014, au vândut doar 2.900. Cu o situaţie asemănătoare s-au întâlnit şi proprietarii de moteluri, care în intervalul iunie 2012 - iunie 2013 vindeau 6.725 de nopţi de cazare, iar anul următor au mai dat doar 5.300 de nopţi”, a afirmat Ciumacenco, precizând că informaţiile sunt obţinute de la Institutul Naţional de Statistică.

Democrat-liberalul a declarat că „singurii care au avut de profitat de pe urma nenumăratelor petreceri au fost proprietarii de hoteluri, în bună parte apropiaţi sau sponsori de campanie ai primarului Marius Stan, proprietari care au găzduit armatele de invitaţi plătiţi din banii noştri (…) Suntem extrem de departe de performanţa obţinută de brăileni: aceştia au avut, în fiecare din ultimii doi ani, o medie de 235.000 de nopţi de cazare vândute”.

Citit 1909 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.