Prefectura cere o dezbatere pe tema TRAFICULUI în oraş, din cauza HAOSULUI RUTIER din Galaţi

Prefectura cere o dezbatere pe tema TRAFICULUI în oraş, din cauza HAOSULUI RUTIER din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În acest timp, conducerea Primăriei ignoră orice dialog cu partenerii sociali


Prefectul de Galaţi, Dorin Otrocol, a anunţat săptămâna aceasta, în cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social, că va organiza o dezbatere pe tema circulaţiei rutiere în oraş, la care îi va invita, în primul rând, pe reprezentanţii Primăriei. Iniţiativa conducerii Prefecturii vine pe fondul haosului de pe străzile Galaţiului, problemă ridicată de altfel şi de Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi.

„Cred că este necesar ca, împreună cu colegii mei, cu domnul Pârlog, să încercăm ca peste două luni să facem o dezbatere referitoare la circulaţia în municipiul Galaţi. Am constatat cu toţii că Basarabiei este blocată de multă vreme, de peste un an, nici pe Traian nu poţi să circuli. Cu toţii suferim din cauza modului în care se circulă în oraş, mai ales după 15 septembrie, când au început şcolile şi agitaţia este mai mare”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Rămâne de văzut dacă reprezentanţii Primăriei vor da curs demersului Prefecturii, în condiţiile în care şefii municipalităţii şi-au făcut deja un obicei din a ignora invitaţiile Instituţiei Prefectului de a se prezenta la şedinţele Comisiei de Dialog Social şi Colegiului Prefectural, în care sunt dezbătute probleme de interes local, care privesc în mod direct activitatea Primăriei şi a Consiliului Local.

De altfel, nici marţi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social, conducerea Primăriei nu şi-a trimis niciun reprezentant, şefii municipalităţii dând dovadă de carenţe majore şi de neacceptat în comunicarea cu cetăţenii. Izolarea Primăriei într-un turn al indiferenţei, aroganţei şi al dispreţului faţă de partenerii sociali este, probabil, şi unul dintre motivele pentru care numeroase probleme ce ţin de administrarea Galaţiului rămân nesoluţionate. Sau, mai ştii, poate că aşa se doreşte a fi "Noul Galaţi": o municipalitate autistă, care refuză să vadă, să audă sau să dea vreo explicaţie.

Citit 2763 ori Ultima modificare Marți, 23 Septembrie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.