Vor pune liderii politici capăt războiului din CJ? "Ne vom acorda votul în interesul cetăţeanului"

Vor pune liderii politici capăt războiului din CJ? "Ne vom acorda votul în interesul cetăţeanului"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întrucât la Consiliul Judeţului se vorbeşte despre posibilitatea convocării, săptămâna aceasta, a unei şedinţe extraordinare pe a cărei ordine de zi să se afle şi proiectul de hotărâre privind construirea hangarului destinat elicopterului SMURD, i-am întrebat pe aleşii liberali şi democraţi din Consiliul Judeţului cum văd înnăbuşirea crizei politice din Consiliul Judeţului şi ce poziţie vor adopta la viitoarea şedinţă a CJ.

„Întotdeauna am fost interesaţi de problemele judeţului, dovadă că, pentru adăpostirea elicopterului SMURD, PNL a votat hotărârea 58 din aprilie şi hotărârea 74 din mai. În momentul de faţă, cea de-a treia hotărâre prezenta o serie de modificări consistente ale celor votate iniţial, care, din lipsa dialogului, nu ne-au fost prezentate cu claritate. Avem toată deschiderea de a ne aşeza la masă pentru a discuta toate hotărârile cu probleme şi, în măsura în care vom fi convinşi de legalitatea lor, în primul rând, şi de oportunitate, ne vom acorda votul în interesul cetăţeanului”, ne-a declarat Iuliana Tania Bogdan, liderul de grup al PNL din Consiliul Judeţului.

PDL solicită o întrunire la nivelul conducerii partidelor

Democrat-liberalul Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi, le-a aruncat mănuşa liderilor politici de stânga, precizând că aşteaptă „discuţii serioase” cu şefii de partide.

CITEŞTE ŞI: Galaţiul ar putea să piardă elicopterul SMURD/ Consilierii judeţeni îşi bat joc de o investiţie de 5,5 milioane de euro

„Ultima hotărâre reprezintă o nouă modificare a proiectului hangarului, pentru că celelalte au fost prost întocmite. Este o minciună faptul că hangarul nu se poate construi din cauza PDL şi PNL. Toate proiectele de interes comunitar care sunt făcute pe principiul bunei guvernanţe vor fi aprobate şi votate dacă respectă cadrul legal, după ce, bineînţeles, celelalte partide vor dori să avem o discuţie serioasă la nivel de conducere (…) Ei vor să politizeze tot şi aici mă refer la PSD şi UNPR, nu la PC. Vor să politizeze bugetul, dau bani către comune doar dacă sunt primari de-ai lor, nu mai zic de atitudinea faţă de opoziţie şi insultele aduse. Suntem parteneri, dar doar în demersuri în sprijinul comunităţii, nu în sensul de a politiza bugetul comunităţii”, a afirmat copreşedintele ACL.

Rămâne de văzut dacă liderii partidelor din CJ, alături de preşedintele Nicolae Bacalbaşa, vor da dovadă de responsabilitate şi vor pune capăt conflictelor de la nivelul Consiliului Judeţului, care se răsfrâng, înainte de toate, asupra cetăţenilor.

În şedinţa de la finele lunii septembrie, Nicolae Bacalbaşa a şi afirmat de altfel că responsabil din partea PSD privind relaţia cu celelalte partide este senatorul Gheorghe Saghian.

Conform informaţiilor noastre, şi conducerea Prefecturii intenţionează să convoace o întrunire, cu uşile închise, pe tema conflictului din Consiliul Judeţului, prefectul manifestându-şi îngrijorarea în acest sens.

CITEŞTE ŞI: Mega-războiul politic din CJ pune piedici dezvoltării Galaţiului

Citit 2405 ori Ultima modificare Duminică, 05 Octombrie 2014 16:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.