FCM Dunărea a costat bugetul local ŞAPTE MILIOANE de lei, din 2006 şi până acum

FCM Dunărea a costat bugetul local ŞAPTE MILIOANE de lei, din 2006 şi până acum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cea mai mare sumă, 1,5 milioane de lei, a fost oferită anul trecut * După discuţii contradictorii în Consiliul Local, clubul a primit, în primele opt luni ale lui 2014, peste jumătate de milion de lei


Hotărârea Consiliului Local nr. 114 din 2012, care a ajuns în vizorul DNA, a fost votată chiar în ultima şedinţă de plen a aleşilor din mandatul trecut, întrunire de la care a lipsit primarul Marius Stan, pe atunci consilier local PNL. Procesul verbal al acelei şedinţe nu există şi nu a fost niciodată votat de aleşi. În schimb, susţinerea financiară alocată, 970.000 de lei, a fost egală cu aceea pe care clubul a primit-o, în total, în 2011. În 2013, aleşii locali au acordat o sumă totală de peste 1,5 milioane de lei, dintre care 485.000 de lei în aprilie, alţi 360.067 de lei în iulie şi o suplimentare de 700.000 de lei în septembrie. Finanţarea oferită anul acesta, de peste jumătate de milion de lei, a stârnit vii discuţii în Consiliul Local.

"Vrem şi noi să dormim liniştiţi acasă"

În luna martie, consilierii, întruniţi în şedinţă de îndată, au împărţit banii pentru cluburile sportive, fără a da vreun leu către FCM Dunărea. Aşa că, la finele lunii, preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu (foto), a venit în faţa aleşilor pentru a le mulţumi pentru sprijinul financiar în valoare de 6,5 milioane lei, acordat în perioada 2006-2013 şi pentru a le atrage atenţia că sunt în situaţia de a opri activitatea clubului. Primarul Marius Stan i-a replicat că, faţă de mandatul fostului edil, sumele alocate strict clubului “Dunărea” au fost aproape duble. „Dacă veniţi cu certificatul fiscal zero, nu ştiu cum, putem face o rectificare bugetară, şi puteţi beneficia mai departe de finanţare. Îmi pare rău de situaţie, dar legea e mai presus şi vrem şi noi să dormim liniştiţi acasă”.

Citeşte şi: Informaţii ŞOCANTE în cazul "FCM Dunărea"

Bani pentru două, apoi trei luni

O lună mai târziu, în aprilie, pe masa aleşilor locali ajungea un proiect de hotărâre privind finanţarea clubului cu suma de 510.000 de lei. Viceprimarul Florin Popa s-a împotrivit, afirmând că suma nu este cea discutată iniţial, pentru a asigura salariile pentru două luni, ci mai mare. În fapt, primarul propusese o susţinere pe trei luni, dar ea a picat la vot. A fost adoptată varianta lui Florin Popa: o susţinere pe două luni, cu 346.000 de lei pentru plata salariilor sportivilor şi antrenorilor. Consilierii au primit asigurări că există bază legală pentru această finanţare. Nicolae Rainea a avut curiozitatea să întrebe ce se va întâmpla după aceste două luni. Răspunsul avea să-l primească în luna iulie, când Legislativul local a suplimentat alocarea financiară cu 173.000 de lei, tot pentru plata sportivilor şi a antrenorilor. Primarul Marius Stan a explicat atunci că Dunărea a întâmpinat „ceva greutăţi din punct de vedere financiar, probleme care s-au reglementat, motiv pentru care nu avem de ce să nu dam şi restul sumei alocate pentru sport la începutul anului, altfel s-ar ajunge la închiderea clubului”.

Finanţare "mascată"

În luna august a acestui an, consilierii au aprobat alocarea sumei de 25.000 lei pentru Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea Galaţi. Aleşilor li s-a explicat că această asociaţie este de fapt reprezentată de Centrul de copii şi juniori rămas în urma desfiinţării Clubului de Seniori Dunărea care s-a asociat cu “Steaua Dunării” şi că suma este o modalitate de a salva fotbalul juvenil.

CITEŞTE ŞI: HOTĂRÂRE de Consiliu Local, în pericol de ANULARE din cauza INCĂLCĂRII LEGII

Citit 2026 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 11:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.