Legislaţie restrictivă/ DATORIILE la stat au ÎNCHIS Dunărea Galaţi

Legislaţie restrictivă/ DATORIILE la stat au ÎNCHIS Dunărea Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform legislaţiei în vigoare, Consiliul Local nu poate finanţa persoane juridice - în acest caz asociaţii sportive - care au datorii către bugetul de stat. Tocmai de aceea, solicitanţii trebuie să depună la dosarul prin care solicită sprijin financiar cazierul fiscal eliberat de Administraţia Finanţelor Publice, care să ateste că nu există astfel de datorii. Pentru falsificarea unui astfel de document este cercetat Auraş Braşoveanu în calitate de suspect în dosarul instrumentat de DNA.

"Am fost chemat în calitate de reprezentant al clubului în acel moment, cel care a depus dosarul la Consiliul Local, nu ca persoană fizică, pentru a da explicaţii pentru un document neconform din dosar. Nu comentez mai mult acest subiect", ne-a declarat Braşoveanu.

Pentru detalii de la DNA în acest caz, CITIȚI ȘI: Fostul prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, REŢINUT DIN NOU

Din punct de vedere juridic, Asociaţia Sportivă FCM Dunărea a funcţionat ca organizaţie non-guvernamentală. În luna mai 2014, Auraş Braşoveanu şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al clubului, aceasta intrând în vigoare la 1 iunie. Braşoveanu a activat de atunci ca preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal din Liga 2 şi ulterior, în paralel, ca preşedinte al clubului Farul Constanţa.

După plecarea lui Braşoveanu, preşedinte la FCM Dunărea a devenit Romeo Jianu, care a decis, la începutul lunii august, ca echipa de seniori să nu se înscrie în campionatul ligii secunde şi să-şi oprească activitatea. Motivul a fost lipsa banilor necesari, tocmai pentru că nu se mai putea primi finanţare de la Consiliul Local, în condiţiile în care erau datorii către bugetul de stat.

"Clubul are datorii către bugetul de stat de aproximativ 2,5 milioane de lei, din cauza cărora, cu toată bunăvoinţa Consiliului Local, municipalitatea nu poate legal să ne susţină financiar mai mult decât cu plata salariilor”, declara, pe 2 august a.c., Romeo Jianu, pentru „Viaţa liberă”.

În momentul de faţă, echipele de juniori ale FCM Dunărea îşi continuă activitatea în cadrul unei noi asociaţii sportive, ASCM Dunărea, înfiinţată în acest an în parteneriat cu AS Steaua Dunării.

Citit 1011 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 02:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.