CERERILE pentru AJUTOARE DE CĂLDURĂ pot fi OBŢINUTE începând de luni

CERERILE pentru AJUTOARE DE CĂLDURĂ pot fi OBŢINUTE începând de luni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Galaţi anunţă că începând de luni, 13 octombrie, gălăţenii pot obţine formulare tipizate de cerere - declaraţie pentru ajutoarele de căldură.

Cei care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat vor găsi documentele la asociaţiile de proprietari. Abonaţii casnici clienţi ai Apaterm vor putea face rost de formulare de la sediul societăţii de pe strada Crizantemelor nr. 6. Gălăţenii care folosesc pentru încălzire gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri pot obţine documentele de la Comisia de căldură a Primăriei, care funcţionează în incinta Patinoarului, de pe strada Coşbuc nr. 253 A, etajul I, pe dreapta. Cei care au acces la internet pot descărca formularele necesare direct de pe portalul Primăriei Galaţi.

Cine beneficiază

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 de lei. În cazul persoanelor singure, venitul lunar trebuie să nu depăşească 1.082 de lei. În cazul gălăţenilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.

Mai trebuie spus că în cazul solicitanţilor de ajutoare pentru energia electrica, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat. Dovada acestor venituri nu este suficientă, deţinerea unor bunuri cum ar fi locuinţe în afara celor de domiciliu sau autoturisme ducând la excluderea de pe lista beneficiarilor de ajutoare de încălzire.

CITEŞTE ŞI: Calcule pentru la iarnă/ Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

Citit 1720 ori Ultima modificare Vineri, 10 Octombrie 2014 21:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.