În aşteptarea autorizaţiei/ Vega, gata să ÎNCEAPĂ construcţia campusului social
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În aşteptarea autorizaţiei/ Vega, gata să ÎNCEAPĂ construcţia campusului social
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Societatea Vega '93 SRL şi-a desfăşurat şantierul şi a pregătit terenul pentru a începe construcţia primului cartier de locuinţe sociale din Galaţi, în Micro 17, în vecinătatea blocurilor ANL Iris şi Lotus, pe un teren cuprins între strada Leonida Zamfirescu şi Drumul de Centură. Potrivit Primăriei Galaţi, muncitorii Vega aşteaptă doar startul lucrărilor pentru că obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor necesare a intrat în faza finală. Recent, aleşii au aprobat Planul de Detaliu al investiţiei, necesar pentru eliberarea autorizaţiei de construire.

Aici vor fi ridicate 15 module/blocuri cu funcţiunea de locuinţe sociale, cu un regim de înălţime format din parter şi două etaje, după modelul realizat deja de primarul Radu Mazăre, la Constanţa. Pe lângă cele 756 de unităţi de cazare (din care 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere şi 189 - trei camere), vor fi realizate un loc de joacă pentru copii, un teren de sport cu nocturnă, un dispensar, un sediu pentru Poliţia Locală şi o cantină-club. În jur vor fi amenajate spaţii verzi pentru recreere, alei de acces, un loc de joacă, un teren de sport şi o parcare cu 51 de locuri.

Accesul va fi asigurat atât din Drumul de Centură, cât şi din strada Leonida Zamfirescu şi, în plus, va fi realizată o alee carosabilă care să traverseze zona de la est la vest, făcând legătura între Drumul de Centură şi strada Leonida Zamfirescu. Arhitecţii au recomandat şi reabilitarea străzii Leonida Zamfirescu şi amplasarea unei staţii de transport în comun.

Lucrările trebuie să fie gata în zece luni din momentul în care se dă startul. Primăria îi va plăti firmei Vega 41.483.161 de lei (fără TVA).

 

CITEŞTE ŞI: Votat şi parafat/ Undă verde pentru cartierele de locuinţe sociale din Galaţi

Citit 2503 ori Ultima modificare Joi, 16 Octombrie 2014 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.