POLITICĂ DE WEEKEND/ Acuzat de conflict de interese, un consilier local cere ajutorul juriştilor Primăriei

POLITICĂ DE WEEKEND/ Acuzat de conflict de interese, un consilier local cere ajutorul juriştilor Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sătul să tot fie ignorat de funcţionarii publici, consilierul PLR Cristian Dima, a cerut public sprijinul juriştilor Primăriei, la şedinţa trecută a Consiliului Local. Consilierul are nevoie de un punct de vedere oficial al juriştilor administraţiei locale în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese.

Potrivit ANI, lui Dima i se reproşează că a participat la şedinţele Consiliului în care au fost dezbătute şi aprobate în unanimitate două hotărâri privind majorarea contribuţiei publice la bugetul unei fundaţii al cărei membru fondator este Consiliul Local, structură în cadrul căreia politicianul deţine funcţia de vicepreşedinte. Numai că Dima susţine că nu există vreun conflict de interese, din moment ce nu este remunerat pentru această funcţie şi nici nu are vreo rudă angajată în fundaţie.

Politicianul a considerat că totul este o glumă demnă de cascadorii râsului, atâta timp cât nu se pronunţase o instanţă care a conchis că are un interes personal din moment ce este desemnat să reprezinte Consiliul Local în cadrul fundaţiei. „Am solicitat secretariatului în mai multe rânduri să elibereze un punct de vedere către Judecătorie. Nu şi-a bătut nimeni capul să facă treaba asta, considerând că este absolut îndreptăţit să rămână acest conflict de interese stupid, lăsându-mă singur în această situaţie. Doar încăpăţânarea mea m-a făcut să nu-mi dau demisia. Solicit un punct de vedere oficial al reprezentanţilor Consiliului Local în această situaţie”, a cerut public consilierul Cristian Dima.

De partea lui s-a plasat şi primarul Marius Stan care, a promis că va cere serviciului juridic un punct de vedere care va fi expus şi votat de Consiliul Local, apoi transmis la Judecătorie.

Citit 1435 ori Ultima modificare Vineri, 17 Octombrie 2014 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.