FOTO/ De ce sunt TRECERILE DE PIETONI din Galaţi BLOCATE DE MAŞINI

FOTO/ De ce sunt TRECERILE DE PIETONI din Galaţi BLOCATE DE MAŞINI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii sunt puşi zilnic în pericol de către şoferii care parchează maşinile în imediata apropiere a trecerilor de pietoni sau chiar pe acestea

În timp ce municipalitatea se chinuie să dărâme garajele, pentru a crea locuri de parcare, proprietarii de automobile parchează în locuri unde încurcă circulaţia, punând şi în pericol viaţa pietonilor. Lipsa parcărilor este invocată ca scuză, probabil, de către şoferi, pentru a parca ilegal, chiar dacă, uneori, au şi alternative. Potrivit legii, este interzisă parcarea pe trecerea de pietoni sau în apropierea acesteia. Cu toate acestea, în fiecare zi, maşinile sunt oprite zeci de minute sau cu orele pe şi în dreptul trecerilor de pietoni, împiedicându-i pe pietoni să traverseze în siguranţă. Administraţia nu creează mereu condiţiile necesare parcării legale şi sigure, dar, fie vorba între noi, unii dintre şoferi încalcă regulile cu nesimţire.

Zebra de la Tribunal, exemplu evident

Că nu este vorba numai despre lipsa locurilor de parcare, puteam vedea la intersecţia de la Tribunal, de pe Brăilei. Chiar dacă există o parcare destul de încăpătoare la Casa de Cultură a Sindicatelor, maşinile de lux ale celor care vin la Tribunal umplu acostamentul străzii Brăilei,  ajungând să fie lăsate chiar în dreptul şi pe trecerile de pietoni. Indicatorul rutier "Oprirea interzisă" nu este luat în seamă, după ce oricum parcarea pe trecere este interzisă prin lege şi toţi şoferii o ştiu. Zebra este înconjurată de maşini, iar pietonii trebuie să îşi întindă gâtul pentru a vedea dacă vine sau nu o maşină din stânga şi să se strecoare printre cele parcate.

Până la pasarele, o nouă parcare ar fi ideală

Pe Brăilei Primăria visează la pasare, cu toate că, până la construirea celebrelor pasarele, există o soluţie mai rapidă şi mai simplă pentru a fluidiza traficul maşinilor şi a pietonilor, dar şi pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să parcheze fix în dreptul Tribunalului. Soluţia a fost observată de unul dintre cetăţenii Galaţiului, iar aceasta ar fi crearea unor noi locuri de parcare exact acolo.

„Dacă din dreptul lui A8, unde s-au terminat parcările, până la capăt, unde se termină Tribunalul, se taie patru metri din trotuar şi se fac parcări, intră 63 de maşini, şi am decongestionat toată zona. Cu treaba asta s-a rezolvat colţul de stradă care este mereu sufocat de maşini parcate aiurea. Trebuie doar bunăvoinţă”, ne-a spus domnul Gheorghe Avram.

Asistenţa rutieră specializată pe blocări

Cetăţeni simpli, sesizează, periodic, faptul că trecerile de pietoni sunt transformate, uneori, de către posesorii de automobile, în capcane pentru pietoni. În această situaţie, mai are rost ca zebrele să poarte numele de trecere de pietoni sau înlocuim cu pericol pentru pietoni? Cu ceva timp în urmă, un cititor ne-a trimis poze cu o remorcă parcată zile la rând pe Siderurgiştilor, exact la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Anghel Saligny. „Spuneţi-mi dacă e ceva normal! Este vorba de o trecere pietoni care pur si simplu este blocată. Se traversează haotic, iar pietonii sunt puşi în pericol, deoarece nimeni nu vede că acea remorcă este oprită aiurea, mă refer aici Poliţia Locală. Culmea este că este chiar o maşină de remorcări!”, ne spune cititori. O situaţie similară se întâlneşte şi pe strada Gării, la intersecţia cu Bălcescu, dar şi cu Carnabel.

Doarme sau nu Poliţia Locală?

Mulţi cetăţeni consideră că o vină majoră pentru situaţia creată aparţine şi Poliţiei Locale, care nu dă destule amenzi celor care parchează ilegal. Chiar dacă legea prevede amenzi pentru opriri şi staţionări neregulamentare, şoferii nu par să se sinchisească de acest lucru, ori pentru că au influenţă mare, ori pentru că pur şi simplu Poliţia Locală nu sare tot timpul să îi amendeze. Nu mai departe de săptămâna trecută, unul dintre cetăţenii prezenţi în cartierul Ţiglina II, la campania „Viaţa liberă, în cartierul tău” ne spunea că agenţii de poliţie nu dau amenzi celor care parchează în zona Tribunalului, pentru că sunt angajaţi ai instituţiei în cauză şi le este teamă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu, de la începutul anului, au fost date, în baza OUG 195/2002, 141 de amenzi pentru staţionări neregulamentare, în valoare de 24.505 de lei, şi 871 de amenzi pentru opriri neregulamentare, în valoare de 97.000 de lei. Dacă amenzile sunt puţine sau multe, vă lăsăm pe dumneavoastră să decideţi.

Citit 3603 ori Ultima modificare Duminică, 19 Octombrie 2014 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.