Peste 650 de ELEVI din Tecuci sunt în PERICOL de a învăţa ÎN FRIG/ Primăria cere AJUTOR FINANCIAR de la CJ

Peste 650 de ELEVI din Tecuci sunt în PERICOL de a învăţa ÎN FRIG/ Primăria cere AJUTOR FINANCIAR de la CJ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu mai puţin de 669 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 5 „Elena Doamna” din Tecuci riscă să îngheţe la propriu în sălile de clasă, în această iarnă, din cauză că centrala termică a unităţii de învăţământ este extrem de uzată, motiv pentru care nu mai poate fi autorizată de ISCIR, iar canalul termic care traversează curtea şcolii nu mai este funcţional, specialiştii refuzând să autorizeze folosirea acestuia.

Daniel Ţuchel, primarul municipiului Tecuci, a transmis luni un memoriu Consiliului Judeţului în care a solicitat sprijin financiar din partea instituţiei publice pentru ca problemele cu încălzirea celor 17 clase ale unităţii de învăţământ să fie remediate.

"Precizăm că şcoala nu poate funcţiona fără încălzire centrală, în condiţiile în care sunt înscrişi 91 de elevi la clasa pregătitoare, cu vârsta de şase-şapte ani (…) În şcoala „Elena Doamna” sunt clase de Step by step, cu program 8,00 - 16,00, în care învaţă 29 de elevi şi Program After school, în care sunt înscrişi 22 de elevi. Aceştia dorm în spaţiul special amenajat şi, de asemenea, dormitorul trebuie să fie bine încălzit (…)”, se arată în nota de fundamentare transmisă CJ.

Potrivit primarului Ţuchel, Şcoala nr. 5 este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din Tecuci, cu 669 de elevi înscrişi, din care 461 la ciclul primar şi 208 la ciclul gimnazial.

Problema cu care se confruntă autorităţile din Tecuci a fost ridicată şi în şedinţa extraordinară a CJ, de la finele săptămânii trecute, de către consiliera PNL Tania Bogdan. Liderul liberalilor din CJ a afirmat că a primit promisiunea că Primăria Tecuci va beneficia de sprijin financiar în şedinţa ordinară de la sfârşitul acestei luni.

Citit 824 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 09:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.