FASONĂRI DE ARBORI CU SCANDAL! Şi gălăţenii din Ţiglina II ACUZĂ mutilarea copacilor (FOTO)

FASONĂRI DE ARBORI CU SCANDAL! Şi gălăţenii din Ţiglina II ACUZĂ mutilarea copacilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O acţiune de fasonare a mai multor copaci din Ţiglina II, efectuată marţi de Gospodărire Urbană, a stârnit revolta oamenilor din cartier. Locatarii din zona blocurilor D3 şi D4 ni s-au plâns că mulţi dintre arborii „ciuntiţi” de angajaţii societăţii din subordinea Consiliului Local nu aveau nevoie de întreţinere. Din contră, conform oamenilor, în zonă există copaci bolnavi de care angajaţii Gospodărire Urbană nici nu s-au atins. "Ce fac ei este bătaie de joc. Au tăiat nişte crengi groase cât mâna unui culturist, cu frunze verzi pe ele, sănătoase. Asta este fasonare? Sunt arbori găunoşi pe care nu îi vede nimeni, iar copacii ăştia sănătoşi sunt tăiaţi", ne-a spus un locatar al blocului D3.

Oamenii se tem că angajaţii societăţii publice execută fasonări ale copacilor după modelul teilor ciuntiţi din Ţiglina I, care au murit între timp, ba mai mult, sunt îngrijoraţi de faptul că municipalitatea ar fi demarat o campanie de punere la pământ a copacilor, mascată de "fasonări", pentru a crea locuri de parcare.

Reprezentanţii Gospodărire Urbană ne-au declarat că fasonările de copaci din Ţiglina II au fost comandate de Primărie, în urma solicitărilor venite de la asociaţiile de locatari din zonă. Daniela Stroia, purtătorul de cuvânt al Gospodărire Urbană, ne-a spus că, împreună cu singurul specialist din cadrul societăţii, s-a deplasat în teren pentru a evalua modul în care au fost tăiate crengile copacilor. "Am avut o acţiune programată la blocurile D4, D5 şi D6. Nu cred că are cineva curaj să taie de capul lui, ci se taie acolo unde ne trimite Primăria, întrucât noi suntem prestatori de servicii", ne-a declarat Daniela Stroia, care a afirmat că specialistul nu a descoperit nereguli în teren.

Citit 1567 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.