Gospodărire Urbană va fi PĂZITĂ de Dialfa Security. Mulţi dintre foştii agenţi de securitate au preferat ŞOMAJUL

Gospodărire Urbană va fi PĂZITĂ de Dialfa Security. Mulţi dintre foştii agenţi de securitate au preferat ŞOMAJUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Firma Dialfa Security va prelua paza obiectivelor administrate de către societatea Gospodărire Urbană, cel mai probabil de la sfârşitul lunii viitoare, firma fiind considerată câştigătoare în urma unei licitaţii la care au fost doar doi ofertanţi. Contractul, în valoare de 196.560 de lei, este semnat, însă va intra în vigoare, potrivit directorul societăţii Gospodărire Urbană, Eduard Grosu, abia după ce se va finaliza procedura de concediere a actualilor angajaţi, respectiv cei 55 de agenţi ai serviciului de pază din cadrul societăţii. "Contractul este semnat pe ore şi probabil va fi prelungit până când va fi hotărât bugetul de anul viitor, când vom face o altă licitaţie", ne-a spus directorul.

Societatea Gospodărire Urbană a hotărât să-şi externalizeze serviciul de pază pornind, potrivit spuselor directorului Eduard Grosu, de la situaţia economică şi de la faptul că externalizarea ar aduce beneficii nu numai de ordin economic, ci şi de eficienţă. "Plăteam lunar peste 100.000 de lei. Licitaţia este făcută pe oră, dar un serviciu privat de pază îmi aduce următoarele beneficii: o reducere în ceea ce priveşte costul, chiar dacă e doar undeva între 4.000 şi 8.000 de lei pe lună, dar nu mai am cheltuieli în ceea ce priveşte logistica (cu echipamentele), vom avea un serviciu eficient de pază, respectiv echipe de patrulare, echipă de intervenţie. Dacă existau situaţii periculoase, noi puteam doar să sunăm la 112 sau la Poliţia Locală”, ne-a explicat Eduard Grosu.

Una din condiţiile externalizării, potrivit directorului, este posibilitatea ca toţi cei 55 de agenţi de securitate care formau serviciul de pază al societăţii să fie angajaţi de către firma câştigătoare. Doar câţiva dintre salariaţii respectivi au ales însă să fie angajaţi în cadrul firmei Dialfa Security, majoritatea optând pentru şomaj, iar preavizul va fi acordat de la începutul lunii noiembrie.

CITEŞTE ŞI: 55 de oameni de la Gospodărire Urbană rămân FĂRĂ LOC DE MUNCĂ

Citit 3273 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 23:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.