Regulile se SCHIMBĂ din 2015/ Cursele convenţie stârnesc SUSPICIUNI

Regulile se SCHIMBĂ din 2015/ Cursele convenţie stârnesc SUSPICIUNI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acordarea a opt licenţe de traseu pentru curse convenţie a stârnit discuţii în rândul aleşilor locali. Mai exact, s-a ridicat suspiciunea că transportatorii, suprapunându-se peste traseele de maxitaxi şi Transurb, fac şi alt gen de transport, nu doar curse convenţie.

Consilierul local Alin Mihai a cerut să afle câţi angajaţi au societăţile care cer aceste curse speciale şi dacă există un plafon privind numărul de salariaţi pentru care o firmă poate solicita curse convenţie. Consilierul a motivat că, în mod normal, ar trebui asigurat transportul de la marginea oraşului până la sediul societăţii, în interiorul municipiului salariaţii putând folosi mijloacele de transport public.

Primarul Marius Stan i-a dat dreptate consilierului, precizând, însă, că o societate le poate oferi salariaţilor un suport financiar asigurând transportul, iar acest ajutor nu este impozitat. Din luna mai 2015, însă, vor fi impuse alte reguli privind transportul. „Din 2015 o să stabilim punctele din care să se plece în afara oraşului la societăţile comerciale respective. Vor fi, probabil, cinci-şase puncte ca Bariera Traian, Calea Prutului, ieşirea spre Tecuci, locuri în care ajunge transportul public local, iar de acolo să se plece cu cursele regulate speciale. Dar asta înseamnă că, până atunci, Poliţia Locală, prin Serviciul de Circulaţie pe care îl are, să intensifice controalele şi amenzile pentru a înlătura suspiciunile”, a declarat Marius Stan.

Printre angajaţii care vor beneficia de curse convenţie, graţie ultimelor opt licenţe acordate de Primărie, se numără cei ai Selgros, Metro şi Port Bazinul Nou.

Citit 2209 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.