TEII de pe Domnească au AJUNS lemne de foc (VIDEO&FOTO)
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

TEII de pe Domnească au AJUNS lemne de foc (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Printre arborii tăiaţi pentru că erau uscaţi se află şi unii dintre copacii schilodiţi anul trecut de Gospodărire Urbană, pentru care societatea a fost amendată de Garda de Mediu


Timp de două nopţi, teii de pe strada Domnească au fost fasonaţi sau tăiaţi cu totul de angajaţii Gospodărire Urbană, la comanda Primăriei. Societatea nu ne-a putut spune câţi arbori a tăiat, însă noi am numărat 11 cioturi în zona cuprinsă între Modern şi Hotel Galaţi. Gospodărire Urbană spune, însă, că s-au realizat tăieri şi între Prefectură şi căminele studenţeşti.

Măcelăriţi, uscaţi, tăiaţi

Printre teii tăiaţi de pe Domnească se numără şi cei doi care făceau umbră în staţia de transport de la Modern, acolo unde nu mai există nici măcar un refugiu civilizat, ci doar o simplă bancă. Printre arborii tăiaţi am identificat şi trei tei care au fost anul trecut „măcelăriţi” de angajaţii Gospodărire Urbană şi care, între timp, s-au uscat.

 

 

Reamintim că, pentru această "hăcuire", societatea a fost amendată cu 50.000 de lei de Garda de Mediu, sancţiune care însă a fost contestată. În prezent, Gospodărire Urbană plăteşte din bani publici un avocat, ca să-i apere interesele în procesul teilor măcelăriţi.

Ce spune Primăria

Primăria Galaţi ne-a comunicat că „tăierile şi toaletările de copaci de pe strada Domnească s-au făcut conform programului anual de reabilitare dendrologică, cu informarea Gărzii de Mediu. Au fost tăiaţi sau fasonaţi doar copaci uscaţi, bolnavi sau afectaţi de accidente rutiere. Pentru strada Domnească a fost singura intervenţie de anul acesta. Se va mai acţiona doar în cazuri de urgenţă”.

CITEŞTE ŞI: Sancţiuni la Gospodărire Urbană: Amendă de 50.000 de lei pentru sluţirea teilor din Galaţi

Municipalitatea spune că operaţiunile de tăiere şi toaletare s-au făcut pe timpul nopţii (luni şi marţi) întrucât ziua ar fi fost necesară atât blocarea traficului în centrul oraşului, pentru intervenţia şi staţionarea utilajelor, cât şi oprirea circulaţiei troleibuzelor pe strada Domnească, deoarece este obligatorie scoaterea de sub tensiune a reţelei care asigură deplasarea acestor mijloace de transport.

 

 

"Precizăm că operaţiunile de tăiere a arborilor sunt necesare înaintea instalării sezonului rece, întrucât fenomenele meteorologice extreme specifice iernii (ninsorile abundente, viscolul) ar putea să doboare crengi sau chiar copaci întregi şi să pună astfel în pericol viaţa, integritatea corporală sau avutul cetăţenilor. Primăria le cere scuze locatarilor din zonele unde s-a acţionat pentru disconfortul creat şi le mulţumeşte pentru înţelegere”, ne-a transmis administraţia locală.

La şedinţa de astăzi a Consiliului Local, aleşii vor aproba acordarea de lemne de foc gălăţenilor săraci. Şi astfel, teii de pe Domnească vor ajunge în sobe.

Citit 2763 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Octombrie 2014 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.