Vom avea CĂLDURĂ, dar nu se ştie cât (!), potrivit PRIMARULUI Marius Stan
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Vom avea CĂLDURĂ, dar nu se ştie cât (!), potrivit PRIMARULUI Marius Stan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aleşii locali au rectificat bugetul şi au alocat şase milioane de lei pentru furnizarea căldurii


Reuniţi în şedinţă ordinară, aleşii locali au rectificat, ieri, bugetul local al Galaţiului, diminuând suma alocată pentru dezvoltare şi investiţii şi alocând bani pentru agentul termic furnizat în sistem centralizat. Potrivit primarului Marius Stan, s-a constituit o „rezervă” de şase milioane de lei pentru plata căldurii. Suma, însă, nu este suficientă decât pentru a demara furnizarea agentului termic, nicidecum pentru a acoperi factura întregii ierni.

Căldură pentru toţi... deocamdată

Întrebat dacă, în această iarnă, caloriferele gălăţenilor se vor încălzi, primarul Marius Stan a părut destul de nesigur: „Vom avea, probabil, căldură, dar trebuie să spun că nu ştiu pentru cât timp. Totul depinde de cât şi câţi oameni vor plăti. Pentru că dacă banii aferenţi facturilor nu se întorc către furnizorul de gaz, nu vom avea cu ce să plătim gazul. Noi am făcut o rectificare bugetară - din păcate a trebuit să o facem - şi avem o sumă mică rezervată. Avem bani doar să începem să dăm căldură. După aceea, depinde de cetăţeni. Subiectul este în curtea cetăţenilor. Din punct de vedere tehnic suntem pregătiţi, dar sper ca vremea să mai ţină un pic cu noi, ca să nu fim nevoiţi să începem furnizarea”, a spus edilul.

Cine va avea căldură? „Deocamdată o să încercăm să dăm căldură la toată lumea, să vedem cum se vor comporta în noile condiţii. Nu sunt foarte optimist, cu toată sinceritatea, pentru că practicile rele sunt convins că vor fi şi sunt încurajate, avem destui «oameni de bună credinţă» care se duc la cetăţeni şi le spun în continuare: «Nu plătiţi, că nu păţiţi nimic». Şi în condiţiile acestea e foarte greu să ţii pe linia de plutire un sistem care se bazează în primul rând pe plata facturilor”, a spus Marius Stan.

Bani luaţi din bugetul de dezvoltare

Edilul a admis că, din banii alocaţi pentru căldură, o bună parte s-au luat de la bugetul de dezvoltare, adică de la investiţii. A dat, însă, asigurări că nu au fost afectate proiectele aflate în derulare, ci s-au luat bani de la cele neîncepute.

Pe lângă rectificarea bugetară, printre proiectele importante aprobate de aleşi se numără Strategia privind transportul public local, acordarea unui ajutor constând în lemne de foc pentru săraci şi regulamentul privind vânzarea locuinţelor ANL. Asupra acestora vom reveni în ediţiile viitoare.

CITEŞTE ŞI: Vine o IARNĂ CRÂNCENĂ pentru gălăţenii de la bloc/ "Nu plătiţi, nu aveţi gaze!"

Citit 4458 ori Ultima modificare Joi, 23 Octombrie 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.