AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE/ 756 de LOCUINŢE pentru gălăţenii săraci, până în august 2015
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE/ 756 de LOCUINŢE pentru gălăţenii săraci, până în august 2015
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În luna august 2015 ar trebui să fie gata primul campus social din Galaţi, construit de societatea Vega ’93 în Micro 17, în vecinătatea blocurilor ANL Iris şi Lotus, pe un teren cuprins între strada Eliza Leonida Zamfirescu şi Drumul de Centură. Este vorba de 15 blocuri destinate locuinţelor sociale, a căror construcţie a început de câteva zile. Blocurile vor avea parter şi două etaje, după modelul realizat deja de primarul Radu Mazăre, la Constanţa.

Pe lângă cele 756 de unităţi de cazare (din care 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere, iar 189 - trei camere), vor fi realizate un loc de joacă pentru copii, un teren de sport cu nocturnă, un sediu pentru Poliţia Locală, un supermarket timp economat şi o mică biserică. În jur, vor fi amenajate spaţii verzi pentru recreere, alei de acces şi o parcare cu 51 de locuri. Contractul obţinut de Vega se ridică la 41.483.161 de lei (fără TVA). Edilul este mulţumit că Şcoala nr. 9, reabilitată cu fonduri europene, aflată în vecinătatea viitorului cartier, va asigura şcolarizarea copiilor care vor locui acolo.

Marius Stan speră ca până la finele acestui an să fie adjudecată şi licitaţia pentru cel de-al doilea campus social, care va fi construit pe Drumul Viilor nr. 8, format din opt module cu 456 de unităţi locative.

Locuinţe pentru excelenţe

Primarul a admis că nu e normal să fie construite locuinţe doar pentru cei săraci, declarând că ar trebui găsite soluţii şi pentru excelenţe. „De vreo 20 de ani, nu cred că s-a construit în oraşul acesta vreun bloc de locuinţe pe banii Primăriei, şi acum s-au început lucrările la nu mai puţin de 15 blocuri. Avem, însă, absolvenţi de facultăţi care pleacă, din cauza faptului că nu au o casă în Galaţi. Avem doctori foarte buni, care pleacă pentru că suntem în situaţia în care, legal, nu le putem oferi o casă. Trebuie să găsim o variantă de a delimita aceste tipuri de locuinţe, ca să satisfacem şi alte categorii. Sper ca în viitorul apropiată să găsim pentru tineri, o variantă gen ANL, printr-un parteneriat public-privat”, a spus primarul.

Citeşte şi: În Micro 17 se vor construi 756 de LOCUINŢE SOCIALE/ Investiţia se ridică la 9 milioane de euro

Citit 3701 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.