Marius Stan: "Gata cu distracţia! Nu mai facem nici măcar Serbările Galaţiului"

Marius Stan: "Gata cu distracţia! Nu mai facem nici măcar Serbările Galaţiului"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Nu mai facem nici Serbările Galaţiului, nici Centura de Aur", i-a spus primarul Marius Stan, la finalul şedinţei de joi a Consiliului Local, lui Nicolae Rainea


După ce au sărbătorit St. Patrick’s Day, 1 Mai, 1 Iunie, Ziua Marinei şi au avut parte de patru festivaluri - Scrumbia, "Rock la Dunăre", „Dunărea noastră” şi „Fir Întins”, gălăţenii riscă să-şi ia adio de la distracţie! Motivul? Primarul Marius Stan pare hotărât să renunţe la evenimentele artistice şi sportive, pentru „a nu mai da cu subsemnatul”. Afirmaţiile au fost făcute de edil la finalul şedinţei de Consiliu Local de joi, într-o discuţie cu social-democratul Nicolae Rainea. Dialogul a pornit de la insistenţele fostului arbitru internaţional de a se aloca bani de la bugetul local pentru organizarea a două meciuri internaţionale de fotbal la Galaţi.

Uite proiectul, nu mai e proiectul

La finele lunii septembrie, consilierul local PSD Nicolae Rainea a solicitat să fie inclusă pe ordinea de zi a proximei şedinţe de îndată finanţarea de la bugetul local a două meciuri internaţionale la “U 17 România” cu Moldova, care urmau să aibă loc la Galaţi. Numai că proiectul nu a fost aprobat în şedinţă de îndată şi nu se regăsea nici pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CL, deşi figurase iniţial.

"Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galaţi a solicitat o sumă de bani ca să organizăm două meciuri internaţionale la Galaţi, ale echipelor de fotbal juniori. Din echipa naţională fac parte cinci copii gălăţeni, iar antrenorul este gălăţean. Suma nu era mare, 22.000 de lei, şi acum văd că nu mai apare pe ordinea de zi. Îmi pare rău că s-a ajuns în această situaţie, eu nu am cerut nimic pentru mine! Noi nu umblăm cu prostii! Dosarul e verificat. Eu vin în faţa dumneavoastră cu obrazul meu, nu cum au făcut alţii, de la alte cluburi! E o pată pentru noi, o ruşine şi pentru mine că meciurile se vor juca la Galaţi, dar nu le mai organizăm noi”, a spus Nicolae Rainea.

Primarul Marius Stan ar fi fost dispus să introducă proiectul pe ordinea de zi, numai că nu exista avizul Comisiei de Buget-Finanţe. Preşedintele acestei structuri, viceprimarul PSD Florin Popa, a explicat că nu s-a mai dat avizul pentru că a citit în presa locală că respectivele meciuri se vor disputa pe terenurile din complexul de la Mogoşoaia, nu la Galaţi şi a dat vina pe o posibilă neînţelegere.

Foc încrucişat Rainea - Cosca

În discuţie a intervenit şi viceprimarul PC Radu Cosca: „Prin proiect, noi punem la dispoziţie bani pentru arbitri, teren, protocol, cazare sportivi şi nu mai ştiu ce. Contribuţia Federaţiei Române de Fotbal unde este? Doar că a adus meciul la Galaţi? Într-o asociere, ambele părţi trebuie să vină cu o contribuţie. Dacă Primăria stă cu cheltuielile integral şi Federaţia vine doar să organizeze, iertaţi-mă, da’ nu mai înseamnă asociere”.

În secunda următoare, Nicolae Rainea a luat foc: „Într-un fel are dreptate dl viceprimar, dar asociaţia se ocupă de fotbalul amator. Când dădeam echipei Politehnica, patronată de dumnealui, câte cinci miliarde, nu se mai lega de ce contribuţie are fiecare! Vă rog frumos să nu mă enervaţi, că dau pe guşă tot!”.

"Rectificaţi că nu aţi dat niciodată cinci miliarde, ci 500 de milioane!", a replicat Cosca, dar preşedintele de şedinţă a pus capăt discuţiilor.

"Mai bine că nu se fac!"

După şedinţă, Nicolae Rainea i s-a adresat primarului Marius Stan, dezamăgit că s-a ratat şansa de a se vorbi despre Galaţi din postura de organizator al unor meciuri internaţionale. Încercând să-l consoleze, edilul i-a dezvăluit lui Rainea că i s-a propus şi organizarea la Galaţi a celebrei competiţii pugilistice „Centura de Aur”. Ochii fostului arbitru au strălucit de încântare, numai că Stan i-a retezat avântul. Finanţarea unei asemenea competiţii nu va fi propusă consilierilor locali. „Mai bine bucură-te că nu se organizează meciurile la Galaţi, că apăreai ca iniţiator al proiectelor de hotărâre şi venea Curtea de Conturi să te întrebe de ce ai dat trei lei pentru masă şi nu doi lei. Nu mai facem nici Serbările Galaţiului, nici Centura de Aur, că după aia dăm cu subsemnatul”, a spus Marius Stan zâmbind.

Rămâne de văzut dacă edilul chiar se va ţine de cuvânt. Cert este că, potrivit calculelor noastre, Primăria a cheltuit, numai pentru distracţia din primele şase luni ale anului, 562.634 de euro, adică mai bine de jumătate de milion de euro, fără a pune la socoteală Ziua Marinei şi Festivalul „Fir Întins”, care au înghiţit 93.000 de euro fonduri europene. La fel de adevărat este că prin Primărie sunt zvonuri că s-a cam ajuns la fundul sacului cu banii de distracţie, motiv pentru care s-a renunţat la organizarea unor evenimente precum 23 August şi Oktoberfest, pe care autorităţile le avuseseră iniţial în vedere.

Citeşte şi: Câte SUTE DE MII DE EURO a CHELTUIT Primăria Galaţi, în 2014, pe DISTRACŢIE

Citit 13962 ori Ultima modificare Vineri, 24 Octombrie 2014 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.