Primarul Marius Stan, la Londra. Împrumutul BERD va fi parafat astăzi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primarul Marius Stan, la Londra. Împrumutul BERD va fi parafat astăzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, se va afla, astăzi, 27 octombrie, la Londra, pentru a semna contractul de credit încheiat între municipalitate şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Documentul a fost aprobat şi de Consiliul Local şi prevede o finanţare rambursabilă de 100.000.000 de lei, cu o perioadă de tragere şi de graţie de până la trei ani şi o perioadă de rambursare de minim şapte ani. Tot aleşii au aprobat şi constituirea unei ipoteci pe venituri, pentru garantarea rambursării tuturor sumelor ce ar putea fi datorate BERD, până la concurenţa sumei de maximum 120.000.000 de lei.

După cum v-am mai informat, din credit urmează să fie realizate modernizarea străzilor Mihai Bravu, Tecuci şi Anghel Saligny (pe tronsonul Basarabiei - Gh. Asachi). De asemenea, vor fi achiziţionate 14 troleibuze noi, de bună calitate, şi se va plăti eficientizarea transportului public local (care presupune implementarea unui sistem de emisie, vânzare şi reîncărcare a titlurilor de călătorie).

Rezervă pe lista de investiţii este modernizarea străzii George Coşbuc, care va beneficia de sumele rămase din economiile realizate pe parcursul implementării proiectelor şi de bani de la bugetul local.

Citit 3030 ori Ultima modificare Duminică, 26 Octombrie 2014 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.